Small preview image

Som vi sett i tidigare rapporteringar är det lite sisådär med Kinas yttrandefrihet och Internet har visat sig vara en riktig plågoande för landets regering. Vi vet sedan tidigare att man censurerar stora delar av Internet för sina invånare och nu är man tydligen på jakt efter dem som sprider information nationellt också. Kinas Internetorgan har nämligen rekommenderat regeringen att kräva att bloggare använder sina riktiga namn vid registrering på bloggsajter och liknande. Allt för att dem som sprider ”skadlig” information ska gå att leta upp snabbt och effektivt. Man skulle fortfarande få skriva under pseudonym men bloggen skall alltså vara registrerad i reaktörens riktiga namn.



”The society, which is affiliated with the Ministry of Information Industry, said no decision had been made but that a ’real name system’ was inevitable.”


Än så länge handlar det fortfarande om ett förslag till regeringen men med tanke på Kinas extremt hårda kontroll av Internet låter det inte omöjligt för förslaget att accepteras.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid