Small preview image

Det är få nätverkskort som någonsin fått så mycket publicitet som Bigfoot Networks Killer NIC. Speciellt under så kort tid och innan kortet ens dykt upp på marknaden. Killer NIC har ju som bekant börjat säljas i väl valda butiker men de flesta frågar sig nog fortfarande vad som ska få oss att slänga ut närmare 2700 kronor på ett nätverkskort som ska ge bättre ping och högre FPS i våra onlinelir. På GD Hardware har man försökt svara på detta och nu publicerat en recension på Killer NIC där man bland annat har ett flertal prestandatester inkluderade, både för ping och spelprestanda.



Det visar sig att de lägre pingtider man stoltserat med knappast är något revolutionerande men att kortet faktiskt ger märkbart bättre FPS i de flesta spel man testat online. Tyvärr går man inte djupare in i olika upplösningar och liknande för att se hur Killer NIC presterar i olika situationer men jämfört med NVIDIAs integrerade nätverkskrets i sina nForce-moderkort är det upp mot 20% högre FPS i vissa spel.


Med andra ord verkar det vara den dedikerade nätverksprocessorn på kortet som hjälper mest, frågan är då hur Killer NIC ställer sig mot andra dedikerade nätverkskort på marknaden. Det finns många frågor vi fortfarande vill få svar på men mystiken börjar i alla fall klarna något. Hela testet av Killer NIC finner man på GD Hardware.com.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid