KFA2 laddar från tårna när man lanserar sitt senaste grafikkort baserat på Nvidias entusiastkrets GTX 980 Ti. Med det tungvrickande namnet GTX 980 Ti HOF LN2 GOC Edition är grafikkortet riktat mot extrema överklockare och entusiaster med rejält uppskruvade klockfrekvenser, en maffig spänningsdel och kapacitet att sluka 525 watt från din nätdel.

KF2 som på vissa marknader även är kända som Galax har fortsatt att utveckla grafikkort för överklockare och entusiaster i sin grafikkortsfamilj Hall of Fame. Senaste i raden av påkostade grafikkort är ett nytt flaggskepp baserat på Nvidias Geforce GTX 980 Ti GPU där KFA2 dukar upp med både det ena och det andra.

Själva kretskortet är för  det första helt vitt och var en av de detaljer som fångade redaktionens uppmärksamhet på Computex-mässan tidigare i somras. Kretskortet är tillverkat i 12 lager och har en IR 3595 digital pwm-kontroller samt en spänningsdel på hela 16 faser för GPU och 3 faser för det 6 gigabyte stora GDDR5-minnet.

Kapabel att sluka 525 watt

I bakre änden av kretskortet hittas även tre stycken PCIe 8-pins strömkontakter som tillsammans med PCIe x16 platsen kan suga i sig 525 watt ifall frekvenserna och spänningarna pressas tillräckligt högt.

Grafikkortet kommer med höjda klockfrekvenser redan från fabrik med en basfrekvens på 1 203 megahertz och en boostfrekvens på 1 304 megahertz. Inga 1 300 megahertz i basfrekvens som det talades om på Computex men väl 20 procent högre än Nvidias referensfrekvenser. Minneskretsarna jobbar som vanligt i 7 010 megahertz

Grafikkortets vita kretskort matchas av en massiv kylare med tre stora fläktar men kommer främst att användas just med mer exotiska kylningsmetoder som flytande kväve. KFA2 tillverkar endast en begränsad upplaga av sin extrema GOC Edition-modell av Geforce GTX 980 Ti och prislappen landar på runt 10 000 kronor – ifall du överhuvudtaget får tag på ett kort.

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid