Kamibot vill ge unga en mjukstart i programmeringsvärlden

0

Programmering är på väg till den svenska grundskolan och under MWC 2018 tog vi en titt på Kamibot som kan bli ett alternativ för unga som vill lära sig att koda.

När unga eller personer utan tidigare erfarenheter vill lära sig att programmera så är all den matematik som programmering innebär kanske något avskräckande. Under MWC så tog vi en titt på Kamibot som är små robotar som enkelt kan programmeras och vara en fot i dörren för den som vill utforska denna typ av datorkunskaper.

Kamibots programmeras med hjälp av en app som finns till Android och iOS, eller via programmeringsspråket Scratch som bygger på att man istället för att mata in en massa text och behöver hålla på med matematik så kopplar man ihop speciella block vars sekvens avgör hur roboten rör sig.

Robotarna i sig är utrustade med två avståndssensorer i fronten och på undersidan sitter en uppsättning infraröda fotosensorer. Med hjälp av dessa ska Kamibot kunna röra sig runt i miljön utan att krascha in i närliggande objekt. Roboten kan även följa svarta spår som användaren ritat ut på till exempel ett bord.

Kamibot kan göras mer personlig

Själva skruden hos Kamibot kan ändras med hjälp av pappfigurer som placeras över roboten. I startpaketet som säljs så medföljer det två stycken, varav ena har formen hos en stridsvagn, men det kommer även gå att ladda ner och skriva ut egna pappfigurer i andra utföranden.

Startpaketet kostar vid skrivande stund omkring 220 dollar, i runda slängar strax över 2 000 svenska kronor. Kamibots säljs dock endast i USA via Amazon för tillfället, men man letar för närvarande även distributörer i Europa, så vi kan komma att se produkterna på svenska butikshyllor inom en snar framtid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid