Många blev besvikna när Google valde att inte släppa källkoden till Android Honeycomb, då de ansåg att det operativsystemet fortfarande var ett pågående arbete. Nu släpper man källkoden för både ICS och Honeycomb, även de Sony Ericsson modeller som ska få ICS bekräftas.

Android Honeycomb (3.x) var ett operativsystem Google fick ut i all hast för att hänga på marknaden för surfplattor. Då de själva ansåg att operativsystemet var ett pågående arbete där det fanns mycket att göra ville man inte släppa källkoden till den. Detta då Google inte ville att utvecklare skulle lägga ned för mycket tid på Honeycomb, när Ice Cream Sandwich var på väg och skulle vara ett mer komplett operativsystem.

Android Ice Cream Sandwich (4.0) är baserat på Honeycomb, men har även tagit bitar från Gingerbread (2.3) och gjort det optimerat för surfplattor såväl som smartphones. Den första enheten som får det nya operativsystemet är Samsung Galaxy Nexus med version 4.0.1, men många äldre telefoner ska även de få en av de största uppdateringarna på Android-sidan någonsin.

Ice-Cream-Sandwich1

Källkoden för Android 4.0.1 är nu släppt, men den är inte ännu fullständig så Google avråder från att synkronisera enheter med det av självklara skäl. Man säger däremot att man arbetar på att få ut den fullständiga källkoden till utvecklare. Även källkoden för Honeycomb är nu släppt, men Google säger att de helst vill att alla fokuserar på Ice Cream Sandwich då de anser att Honeycomb är inkomplett.

Sony Ericsson går även ut med ett officiellt utlåtande om vilka smartphones som ska få Ice Cream Sandwich, och det är som tidigare rapporterat 2011-modellerna. Detta innefattar Xperia arc, arc S, PLAY, neo, neo V, mini, mini pro, pro, active, ray och slutligen Live with Walkman. Som vi nämnade ovan är Ice Cream Sandwich en av de största uppdateringarna från Google, så därför kommer det dröja från alla tillverkare att få ut det till sina smartphones.

arc
Ice Cream Sandwich till äldre modeller dröjer

Men med källkoden ute öppnas även en ny dörr för den som är sugen på Ice Cream Sandwich. Moddare kommer kunna installera Ice Cream Sandwich innan tillverkarna är färdig med sin release. Det är nog också bara en tidsfråga innan CyanogenMod kommer ut med en lösning för flera modeller på marknaden.

Relaterade nyheter:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Beställde en Xperia arc idag till ett bra pris. Känns skönt att ICS kommer till den. 🙂 Har en gammal sliten W700i som inhandlades 2006 så behöver verkligen något nytt.