Tekken har i år släppts till PC och för att fira det ikoniska spelets PC-titel har Bandai Namco och Justin “MetallicAcid” Ohlsen byggt en skräddarsydd Tekken 7-gamingdator.

Justin Ohlsen är en av Sveriges mest välrenommerade datormoddare med flera uppmärksammade moddningsprojekt under namnet “MetallicAcid”. Justin har i samarbete med NordicHardware/Coore AB och Bandai Namco byggt en skräddarsydd gamingmaskin inspirerad av det efterlängtade Tekken 7. Ett gamingsystem som går i klassiskt Tekken-tema, från de röda AMD-komponenterna till det vulkanröda färgschemat på själva systemet.

Ryzen och Radeon gör datorn redo för 4K60p-gaming

Gamingdatorn är med dubbla Radeon RX 580-grafikkort och en åttakärnig Ryzen 7 1700X CPU redo att drive Tekken 7 i 4K-upplösning vid 60 hertz. Vilket den givetvis gör i äkta Tekken 7-stil och hela systemet andas Tekken, vilket kom sig naturligt för den långvariga Tekken-fantasten Justin;

– Jag har varit ett massivt fan av Tekken-serien ända sedan jag spelade ett demo på PS1, ett demo som endast hade Lee och Jun som spelbara karaktärer. Med så många talangfulla moddare i världen att få möjligheten att bygga den första Tekken-datorn är både en ära och ett previlegium, säger Justin “MetallicAcid” Ohlsen om sitt projekt.

Huvudkomponenter i Tekken 7 Gaming PC

  • Asus ROG Crosshair VI Hero
  • AMD Ryzen 7 1700X
  • CPU-vattenkylning från EKWB
  • 2 x Asus Radeon RX 580 Strix
  • 16GB G.Skill Trident Z RGB DDR4-3200
  • Samsung 960 Pro 512GB SSD
  • Seasonic Titanium Prime 850w

Det fullständiga tillkännagivandet av Tekken 7-datorn kommer att göras under Dreamhack Summer 2017 som går av stapeln den 17 till 20 juni. Där kommer besökare få chansen att inte bara beskåda utan även spela Tekken 7 på Justins gamingdator.

Tills dess bjuder Justin på några läckra förhandsbilder av datorbygget som enligt egen utsago tagit 100 arbetstimmar att färdigställa.

För er som vill se hela bygget i sin prakt och få testa Tekken 7 på en skräddarsydd gamingdator är ni välkomna till Dreamhack Summer i helgen. Även NordicHardwares redaktion finns på plats så tveka inte att hälsa om ni ser oss i vimmlet.

Läs pressmeddelande från Bandai Namco
DELA

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid