Jonsbo är ett förhållandevis okänt företag i Sverige men chassitillverkaren har många stilrena aluminiumchassi i sin repertoar som nu utökas med det iögonfallande micro-ATC-chassit UMX3. Med 2 millimeter tjocka aluminiumpaneler och kompakta yttermått lovar Jonsbo att man trots allt ska få plats med både rejäla grafikkort och processorkylare.

Jonsbo UMX3 stödjer moderkort i Micro-ATX och Mini-ITX format och gör det med förhållandevis smidiga yttermått om 358 x 365 x 188 millimeter (DxHxB). Chassit ska även rymma nätaggregat i ATX-format, grafikkort på upp till 320 millimeter i längd samt CPU-kylare med en höjd av upp till 163 millimeter.

Insidan av chassit rymmer även en 3,5 tums hårddisk samt tre 2,5 tums enheter eller fyra ensamma 2,5 tums enheter. Kylningen sköts av två fläktar med en ensam 140 millimeter i taket samt en 120 millimeters fläkt i baksidan av chassit medan grafikkortet ska kunna hämta luft från ett luftgaller i chassigolvet.

Andra noterbara funktioner är dubbla USB 3.0-portar samt dubbla USB 2.0 portar och anslutningar för hörlurar och mikrofon. Jonsbro UMX3 ska dyka upp i två versioner, med eller utan transparent chassisida, med en prislapp på mellan 1 200 till 1 250 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MorkulIsobit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Isobit
Gäst
Isobit

Omfg här snackar vi stilrent, ge mig!

Medlem

Med en solid bakplåt kommer insidan att bli ett kabelhelvete utan dess like. Man får även rycka hela mammabrädan och allt som följer med den för att fästa kylflänsar modell grövre.

Luftflödet verkar rent allmänt dåligt och ogenomtänkt; undertryck skapar dammhelveten överallt inne i chassit, och med ”badbaljeformen” den har (bara en avtagbar chassisida) blir både montering och rengöring besvärlig.

Kan inte påstå att jag är särskilt imponerad faktiskt…

Morkul
Medlem
Morkul

Jonsbo gör ju normalt sätt en hel del OEM chassin till bland annat Fractal. [quote name=”Lenny Valentin”]Luftflödet verkar rent allmänt dåligt och ogenomtänkt; undertryck skapar dammhelveten överallt inne i chassit, och med ”badbaljeformen” den har (bara en avtagbar chassisida) blir både montering och rengöring besvärlig.[/quote] Kan du utveckla lite hur du tänker för jag förstår inte alls faktiskt. Du har två fläktplatser i botten, lämpligtvis insug, en fläktplats bak, också lämplig till insug, en i toppen för att pusha trycka ut varmluften. Sedan trycker många grafikkort så klart ut varmluft i bak. Men du borde ha en god möjlighet att… Läs hela »