Youtubeprofilen och spelkritikern John ”TotalBiscuit” Bain har gått bort. Efter en tids strid mot cancer gick sjukdomen inte att stoppa och under natten mellan torsdag och fredag bekräftades det att han hade avlidit.

John Bain, även känd som ”TotalBiscuit” och ”The Cynical Brit”, youtubeprofil, streamer och spelkritiker har gått bort.

Under 2014 avslöjade Bain att han hade drabbats av magcancer. Något som under 2015 verkade vara under kontroll och Bain såg ut att ha klarat sig. Cancern kom dock tillbaka, och denna gång med full kraft.

I April skrev författade John ett inlägg på Reddit som förklarade hur hans framtid såg ut. Det framgick att cancern hade spridit sig till levern och ryggraden. Han förklarade hur hans lever hade börjat stänga ned efter att sjukdomen och behandlingarna hade slitit på den. Bain påpekade även att traditionell kemoterapi och strålningsbehandling inte längre hade någon verkan på sjukdomen.

Under natten mellan den 24 och 25 maj bekräftades det via Twitter att John ”TotalBiscuit” Bain hade gått bort.

Bains karriär sträckte sig över ett årtionde. Innan han blev spelkritiker på Youtube med videoserier som ”WTF Is…” var han även känd som kommentator för e-sport tävlingar i spel som Starcraft 2 och Planetside 2.

TotalBiscuits Youtube-kanal har över 2,2 miljoner följare. Även som en kurator på Steam hade Bain ansamlat över 800 000 följare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tobias Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobias
Gäst
Tobias

Bara dåliga nyheter idag. Otroligt sorgligt.