Under det senaste året är det många positioner hos AMD som sett nya ansikten, den senaste i leder som lämnar företaget är Jim Anderson som efter fyra år hos AMD nu gått till ett annat företag.

Under det senaste året har tre tunga namn från AMD försvunnit. Raja Koduri, Jim Keller och Chris Hook har alla flyttat över till rivalen Intel. Nu är det dags för ännu en veteran att lägga AMD-hatten på hyllan och röra sig vidare.

Jim Anderson jobbade hos Intel där han var en strateg i divisionen för processorer till bärbara datorer och serverlösningar fram till år 2005. Därefter gick han över till LSI Corporation där han hade flera olika ledande roller fram till 2014. Sedan blev det ännu ett år hos Intel innan han till slut hittade sin plats som vicepresident för ”Computing and Graphics” hos AMD i maj 2015.

Anderson var en viktig del i utvecklingen av AMD:s processorarkitektur ”Zen”. Detta indikerar även att Anderson troligtvis haft ett eller flera fingrar med i spelet i utvecklingen av den kommande arkitekturen ”Zen 2” som baseras på 7 nanometer (nm).

Jim Anderson

Jim Anderson som nu lämnar för att ta en chefsposition hos Lattice Semiconductor kommer att få se några av sina ansvarsområden hos AMD fyllas av Saeid Moshkelani. Moshkelani tar över ansvaret för AMD:s produktstrategier och utveckling. Darren Gatsby tar över rollen som vicepresident för tillverkarens globala processor och grafikförsäljning samt rollen som ledaren för AMD:s europeiska falang.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
JB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Vadå veteran – efter fyra år??? Jag tror att dessa personers betydelse är väldigt övervärderad – marginell, anställda med längre anställningstid på lägre nivåer är betydligt viktigare, samt gruppsammansättning/-dynamik och en god personalpolitik. /jb