Small preview image

Jetway verkar se att det faktiskt kan bli problem när marknaden nu allt agressivare går över från DDR2-minnesteknik till den nyare och effektivare DDR3 tekniken. Intel har sedan tidigare kännt på DDR3-marknaden och med sin kommande 5-serie av styrkretsar är det mer eller mindre bara DDR3 som gäller. AMD är också på gång med sin nalkande DDR3 plattform, Socket AM3, där moderkort redan börjat dyka upp från de flesta tillverkare. Nu har det dykt upp information om ett AM3-kort som inte är som alla de andra, Jetway MA3-79GDG COMBO.



Moderkortet är först och främst tillverkat i micro-ATX formatet. Men det är knappast något att höja på ögonbrynen för. Men moderkortet som stödjer AM2, AM2+ och AM3 processorer har stöd för både DDR2 och DDR3-minne, vilket gör kortet unikt på marknaden. Två minnesplatser stödjer DDR2-1066 medan de övriga två passar med DDR3-1066 minne.



Vi har sett liknande moderkort för andra plattformar tidigare, men Jetway verkar vara först för AMDs nya Phenom II familj. Med AMD 790GX styrkretsen har kortet en integrerad grafikkrets i form av Radeon HD 3300, men det finns även två PCI Express x16 platser för kraftigare doningar. Vilket skapar en intressant uppgraderingsplattform som lär dyka upp nästa månad.


Källa: TCMagazine

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid