Inför årets Computex-mässa höll Nvidia en presskonferens ledd av företagets VD Jensen Huang som bland annat antydde att nästa generations Geforce-grafikkort inte är att vänta inom kort.

Årets Computex-mässa inträffar denna vecka. Inför eventet höll Nvidia en presskonferens och enligt Videocardz ska företagets VD Jensen Huang bland annat ha gett en munsbit information angående nästa generations Geforce-grafikkort.

Dessvärre var det inte några bekräftade specifikationer, utan en uppmaning till närvarande media att inte förvänta sig den nya generationens grafikkort inom kort.

Jensen ska ha menat att samtliga deltagare i presskonferensen kommer att bli inbjudna till lanseringseventet för Geforce 11-serien (eller 20-serien, beroende på vad Nvidia väljer för namn). Dock påpekade han att detta lanseringsevent inte kommer att ske snart.

Exakt vad detta betyder går endast att spekulera kring. Tidigare har en läckt eventplan för årets Hotchips-mässa som hålls i augusti pekat på att Nvidia avtäcker den nya generationen i samband med, eller även innan eventet.

Vid skrivande stund är det fortfarande mycket information angående nästa generations Geforce-kort som är oklar. Några specifikationer har inte bekräftats och något lanseringsfönster för de första modellerna är endast spekulationer än så länge.

Den information som finns att tillgå är att Nvidia ingått ett avtal med SK Hynix. Ett avtal som menar att SK Hynix ska förse Nvidia med minnesmoduler för den kommande generationens grafikkort. Något som mycket väl kan vara GDDR6-minne.

Det är dock värt att påpeka att innan Nvidia officiellt går ut med information angående den grafikkortsserie som efterträder den mer än två år gamla Pascal-generationen så bör all information som läcker ut tas med en nypa salt.

SK Hynix förser Nvidia med GDDR6-minne för kommande grafikkort

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid