Brusreducerande hörlurar kan vara väldigt sköna att använda eftersom de ofta stänger ute allt onödigt brus och ljud. De kan dock också vara riktigt irriterande. Många modeller slutar fungera när batteriet tar slut. JBL:s nya hörlurar har brusreducering men saknar batteri och drivs istället direkt från en Iphone tack vare Lightning.

Är man ute och springer eller sitter på bussen kan det vara skönt med ett par hörlurar som använder aktiv brusreducering. JBL Reflect Aware har denna lilla funktion med har inte de problem som många konkurrenter plågas av. Istället för att drivas av ett batteri som behöver laddas upp eller kan ta slut och avsluta en lyssningsstund så får Reflect Aware all sin energi från Lightning-porten på en Apple-enhet.

Lightning ger ljud och ström

Lightning-porten kan skicka både ljud och en konstant ström elektricitet för att driva mikrofoner och mikroprocessorer som sitter inne i hörlurarna i Reflect Aware. Detta betyder att varje hörlur kan skicka ljud in i en användares öron som motverkar oljuden på utsidan, allt utan batteri. Eftersom varje hörlur har sin egen mikrofon och processor och Lightning-kabeln också kan skicka annan typ av data än ljud kan en mobilapp bestämma hur hörlurarna ska agera. Med JBL:s app kan användare exempelvis bestämma hur mycket brusreducering som ska appliceras per öra.

Reflekterande kabel

Reflect Aware riktar sig till användare som är aktiva och gillar att springa. De är givetvis vattentäta och har inbyggda kontroller på kablen. De har även extra byglar för att kunna hållas fast bättre i örat. Kabeln har också ett material som reflekterar ljus, därav ”Reflect”, som ger löpare större säkerhet när de är ute och springer i mörker. Med tanke på alla funktioner är det inte konstigt att Reflect Aware kostar 1 800 kronor. För det priset finns det många att konkurrera med och Lightning-kabeln gör att användare riskerar att bli fast på dagens Iphones, när Apple byter fysisk kontakt för sina Ios-enheter.

Läs mer om IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gadgety Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gadgety
Medlem
Gadgety

Så tar noise cancellation bort effekten av det ljud som kabeln skapar, alltså t ex när den skrapar mot kläder etc?