Det är inte sällan våra asiatiska vänner får oss att fundera över hur välutvecklad vår IT-marknad egentligen är. Nu är det dags för oss övriga jordbor att återigen bli knäppta på näsan av de teknikgalna japanerna.
Någon gång under juni månad förväntas Casio A5406C komma ut på den japanska marknaden. Detta får räknas som en av marknadens värsta mobiltelefoner och den första mobiltelefon någonsin att erbjuda en digitalkamera på 3.2 Mpixel. Detta möjliggör bilder i 2048×1536 pixlar vilket är den standard många vanliga digitalkameror använder i dagsläget.
Det kan t.ex. jämföras med Sharp GX30 som hittills har den högst upplösta kameramodulen i Sverige. Den ligger på 1.0 Mpixel och motsvarar en upplösning på ~858*1144 pixlar.
Kameramodulen i Casio A5406C erbjuder även autofokus, digital zoom och diverse inställningar för olika ljusförhållande. Det går även att spela in videosekvenser med telefonen i upplösningar upp till 176×144 pixlar.


Casios värstingmodell bjuder på helt acceptabla egenskaper i övrigt också. Vad sägs om en primär display på 2.3″ med en upplösning på 240×320 pixlar, 1.1″ extern display (72×96 pixlar), polyfoniska ringsignaler med 64 stämmor i stereo (2 högtalare med Yamaha MA-5Si ljudsystem).


Telefonen har ett primärt minne på 12MB men detta kan utökas med hjälp av minneskort av typen MiniSD. Vilket förmodligen kan bli aktuellt om man är flitig användare av digitalkameran.


Casio A5406C kommer släppas i tre olika färgscheman och här nedan finns en bild på ”Tailored black”-modellen.Telefonen kommer alltså inte släppas i Sverige så för de som inte vill få ett obotligt habegär är det nog inte värt att läsa hela nyheten…


Mer information om telefonen går att hitta här.
Använd Bablefish för att översätta.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid