Jabra kapar alla kablar med helt trådlösa bluetooth-lurarna Elite Sport

Jabra kapar allt vad som heter kablar och kommunicerar istället med magnetisk induktion

0

Jabra Elite Sport är ett träningsheadset som inte bara mäter din puls i örat utan med hjälp av magnetisk induktion helt skippar allt vad som heter kablar.

Jabra har gjort sig kända för mobilheadset i olika former och slag men har på senare år lagt allt mer fokus på stryktåliga trådlösa träningslurar. Nu lanserar företaget sina första helt trådlösa hörlurar och när vi menar trådlösa menar vi att man verkligen kapat alla kablar.

Jabra Elite Sport består av två separata öronsnäckor som med tre timmars batteritid kan laddas fullt två gånger om i det medföljande höljet innan du behöver koppla in en laddkabel. Högersnäckan kommunicerar med bluetooth till din telefon eller anslutna enhet samtidigt som den med magnetisk induktion synkroniserar stereoljudet med den vänstra snäckan, en teknik som ska vara betydligt effektivare än bluetooth. En intressant funktion är också möjligheten att automatiskt växla in stereoljudet i enbart högersnäckan om du skulle plocka ut vänstersnäckan från örat.

Headsetet ska genom sin kabelfria design vara extra tåligt mot väta med IP67-certifiering och tre års begränsad garanti mot svettskador. På vänstersnäckan sitter fysiska knappar för volym och en mikrofoningångar medan du på högersnäckan hittar play och paus.

De korta tester vi utför på mässgolvet bådar åtminstone gott utan några märkbara problem med bluetooth-kopplingen till mobila enheter, något som annars plågat tidiga helt trådlösa modeller, samtidigt som de sitter tajt och säkert i örat.

Svettåligare Jabra bluetooth-headsets

Hörlurarna som kommer att lanseras senare under hösten får en prislapp på runt 2 500 kronor och mäter även din puls i örat, data som kan skickas till Jabras mobilapp för att mäta både just puls och kaloriförbränning.

Tillverkarens bluetooth-hörlurar Jabra Sport Puls och Coach kommer nu också i en ny Special Edition-version. Detta efter att de i övrigt kritikerrosade lurarna uppvisat tillverkningsbrister där bland annat undertecknad håller ett inofficiellt rekord i antalet svettdödade Jabra headset. De nya modellerna ska vara betydligt mer svettåliga där Jabra utvecklat en ny testteknik samt gjort större förändringar i designen av hörlurarnas kontrollenhet. Även prislapparna har blivit justerade nedåt med priser på 1 500 respektive 1 300 kronor.

Gamescom 2016

Fler artiklar från IFA 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid