Enligt uppgifter som Think Secret fått ta del av har Apple en ny modell av deras iPod på gång. Det är dock inte någon enkel uppdatering med nya ljudformat eller liknande utan den nya iPoden ska ge en ny dimension till Apples populära musikspelare.
Musikspelaren kommer nämligen utrustas med en färgdisplay och mjukvara för att visa upp foto eller andra bilder. Den nya modellen kommer även använda en större hårddisk, nämligen en 60GB modell som nyligen utvecklats av Toshiba.


”The new iPod, which will sit at the top of Apple’s fourth-generation line-up, will pack Toshiba’s new 60GB 1.8-inch hard drive, a 2-inch color liquid crystal display, iPhoto synchronization, audio/video-out capabilities, and will sell for $499.”


Man kommer med andra ord fortsätta med en 2″ display men denna gång en högupplöst färgskärm. Det finns inga detaljer kring displayens upplösning eller färgdjup men vi hoppas på att Apple inte snålar med denna biten.
Dimensionerna på själva enheten ska vara identiska med dagens fjärdegenerations iPod, förutom att foto-iPoden ska vara 2mm tjockare och väga något mer. 


Utöver integrerad mjukvara för att visa upp bilder ska den nya iPoden alltså levereras med iPhoto som är bildbehandlingens motsvarighet till iTunes.
Färgdisplayen kan användas till mer än bara att bläddra genom fotoalbumen och en feature som nämns är visning av albumomslag när man spelar musik (om det finns tillgängligt). Tyvärr kommer iPoden inte utrustas med kortläsare varpå man inte kan överföra filer direkt från en digitalkamera till enheten.
Dock kommer foto-iPoden erbjuda en video-utgång som gör det möjligt att visa upp sina foto på en TV istället för den integrerade displayen.


Uppgifterna som Think Secret fått är inte på något sätt officiella men det låter som en logisk satsning av Apple. Det är flera tillverkare som redan börjat utrusta sina bärbara musikspelare med färgskärmar, något ni snart kommer att bli varse här på NH för övrigt, så det är inte konstigt att Apple vill hänga på tåget.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid