Iphone har en av branschens minsta skärm i relation till telefonens fysiska storlek. Detta kan delvis motiveras av telefonens stora fysiska hemknapp. Nu påstår nya rykten att Apple siktar på att bygga in hemknappen i skärmen på en kommande Iphone och göra telefonens ram betyligt mindre: Men det kan dröja mer än två år.

LG:s flaggskeppstelefoner är en av branschens bästa när det gäller andel av telefonens framsida som täcks av skärm. Företagets senaste modeller har tunna ramar som gör att stora delar av produktens framsida täcks av skärm. Apple:s telefoner är raka motsatsen. Tjocka ramar och en stor fysisk hemknapp gör att företagets telefoner är betydligt större än konkurrenter som har lika stora skärmar. Enligt nya uppgifter har Apple planer på att lösa detta problemet genom att göra sig av med den klassiska hemknappen.

Ny teknik behövs

Genom en kombination av ny och gammal teknik är Apples plan att introducera en Iphone som saknar den klassiska fysiska hemknappen. Detta skulle innebära att knappen inte behöver riskera att gå sönder och att telefonen kan göras mer kompakt. För att lyckas med detta behöver Apple hitta teknik som kan ersätta den fysiska knappens funktion och känsla. Genom introduktionen av nya MacBook har företaget visat att vibratorer kan användas för att simulera en fysisk knapp och teknik i samma produkt samt i Apple Watch, kallad Force Touch, kan användas för att låta en enhet känna av hur hårt en användare trycker på skärmen. Detta är teknik som skulle kunna användas för att möjliggöra en ersättning för hemknappen.
 

iphone_concept_2

Minst två år bort

Men för att återfå all funktionalitet som Apples fysiska hemknapp ger i dag måste också fingeravtrycksläsaren fungera på skärmen. Enligt källor som talat med sajten Apple Insider har Apple planer på att ta bort hemknappen från Iphone men behålla fingeravtrycksläsarens funktionalitet. Källan påpekar att Apple inte har några planer på att göra någon sådan drastisk förändring av telefonens design de närmsta åren och att en lansering av en hemknappslös Iphone därmed ligger minst två år in i framtiden. Innan dess kan mycket hända så det finns egentligen bara två saker vi kan ta med oss från dagens rykte: Apple har inga planer på att ta bort hemknappen från Iphone de närmsta åren, men är intresserade av att göra det när tekniken tillåter.

Källla: Apple Insider

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid