Apple sägs återigen ändra skärmstorleken på Iphone, det är åtminstone vad en taiwanesisk nyhetsbyrå rapporterar där man också konstaterar att skärmbytet innebär ett senarelagt lanseringsdatum. Apple sägs gå från 4 tum till 4,3 tum i ett försök att hänga med konkurrenterna på premiummarknaden.

Apples filosofi att en 3,5 tum stor skärm är optimalt för en smartphone frångick man redan förra året när tillverkaren introducerade Iphone 5. Telefonen kom med en 4 tum stor LCD-skärm och 640 x 1 136 pixlars upplösning. Vilket markerade första gången Apple bytte skärmstorlek på Iphone. Enligt rapporter från Commercial Times ska Apple nu, något sent i utvecklingsprocessen, beslutat sig för att öka skärmstorleken ytterligare ett steg.

Nästa generations Iphone sägs få en större skärm på 4,3 tum, en uppgradering som betyder att det ursprungliga lanseringsdatumet flyttas från september till december månad i år. Ryktena säger samtidigt att Apple däremot kommer lansera en billigare modell av Iphone i slutet på tredje kvartalet och där hålla fast vid samma 4 tums skärm som i Iphone 5. Telefonen väntas få något nerskalade specifikationer och säljas i flera olika färger, likt företagets mediaspelare Ipod.

iphone_lite_websiteSitekoncept för Apples budgetmodell av Iphone – bildkälla: Martinhajek.com

Uppskjuten lansering men billigare Iphone i tredje kvartalet

En 4,3 tum stor skärm skulle ge Apple större möjligheter att konkurrera med premiumtelefonerna på Android-marknaden som idag klättrat upp till och över 5 tums skärmstorlek. Samtidigt som Apple skulle erbjuda en förhållandevis smidig telefon rent storleksmässigt.

Hur Apple ska gå till väga med sitt skärmbyte är däremot oklart. Med största sannolikhet väljer man att öka upplösningen på skärmpanelen för att hänga med konkurrenterna på Android och Windows Phone-marknaden där Microsoft inom kort väntas presentera stöd för 1080p-upplösningar i WP8. Huruvida Apple väljer att gå ifrån sitt pixelförhållande man använder i övriga Iphone-modeller eller satsar på att återigen dubbla skärmupplösningen är inte heller något uppgifterna ger klarhet i.

Som med alla rykten ska informationen om en större skärm i nya Iphone tas med en nypa salt. Intressant blir även att se hur Apple tacklar namnet på sin nya telefon. Med en större skärm känns Iphone 5S inte som ett troligt alternativ, då är Iphone 6 eller för den delen ”nya Iphone” troligare val.


Annons

7
Leave a Reply

avatar
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Pontus99191919191919NisseFnisseTintinJan Janssonmartinnnn Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

Hoppas det inte är sant, och det låter väldigt tveksamt.

martinnnn
Gäst
martinnnn

nej tack

Jan Jansson
Gäst
Jan Jansson

Alla kunder vill inte ha en liten bil.
Alla kunder vill inte ha en 40″ TV
Alla kunder vill inte ha storlek 40 skor.
Alla kunder vill inte ha 4″ mobil.

Tintin
Gäst

Ovanligt att folk klagar på rykten om att Apple ska ha större skärm i sina mobiler 😛 jag skulle aldrig nöja mig med fjutteskärmen på nuvarande iphones, men däremot fundera på att köpa om den kom med större skärm så man kan surfa med telefonen och se bilder någorlunda bra. Är ni rädda att era fickor är för små eller? Och att alla inte vill ha 40′ TV, nej men majoriteten och det är majoriteten som bestämmer villkoren när det handlar om försäljning. Inte konstigt att Apple tappat ledningen på mobilsidan. Majoriteten vill ha skärmar som är stora nog för… Läs hela »

NisseFnisse
Gäst
NisseFnisse

Vad ska man med smartphone till när Google Glass anländer är min fråga?

NisseFnisse
Gäst
NisseFnisse

….om man nu ska snacka om att stanna kvar i det förgångna alltså. Smartphones = dinosaurie-gadgets.

Pontus99191919191919
Gäst
Pontus99191919191919

[quote name=”NisseFnisse”]Vad ska man med smartphone till när Google Glass anländer är min fråga?[/quote]
Det finns bara en sak som gör att jag bär glasögon frivilligt och det är om jag kör bil när det är soligt. Annars är det bara en till onödig och ömtålig pryl att vara rädd om. Dessutom är google glass skitfula just nu i alla fall.