Nästa Apple Iphone sägs behålla sin föregångares skärmstorlek men säljas med ett rosa yttre, enligt ett nytt rykte. Utöver ett nytt färgalternativ kan en av produktens största nyhet bli dess introduktion av den relativt nya pekskärmstekniken Force Touch till Iphone-serien. I kombination med ny mjukvara kan användare få ett nytt sätt att interagera med sin telefon.

Det är mer än ett halvår kvar till introduktionen men ryktena om nästa Apple Iphone börjar redan läcka ut genom pålitliga källor. The Wall Street Journal (WSJ) som stått bakom flera stora läckor om Apple som visat sig vara sanna, skriver i dag att årets nya Iphone har en ny typ av pekskärm och en helt ny färg.

Djupa tryck på skärmen

Enligt WSJ behåller nästa Iphone sin föregångares skärmstorlek, vilket troligen betyder att fyratums-formatet från Iphone 5S försvinner från Apples utbud. Den kommande modellen sägs inte erbjuda högre upplösning än Iphone 6, trots att konkurrenters produkter redan har upp till fyra gånger fler pixlar än Iphone 6. Den nya modellen sägs dock erbjuda en ny typ av pekskärm baserad på ny teknik. Pekskärmstekniken som Apple kallar Force Touch ska debutera på Apple Watch och Apples nya Macbook i april men sägs alltså också byggas in i företagets kommande Iphone. Force Touch gör det möjligt för en smart enhet att bete sig på olika sätt, beroende på hur hårt ett finger trycks mot skärmen. Detta betyder att nästa Iphone troligen också har ny mjukvara som kan utnyttja den nya hårdvarans funktioner.

Apple_Force_touch

Rosa kan bli den fjärde färgen

Årets nya Iphone väntas bli en liten estetisk uppgradering av förra årets modell. Detta kan betyda att Apple använder sig av en ny färg för att ha fler nyheter att erbjuda. Enligt Wall Street Journal kommer nästa Iphone säljas i de äldre färgerna silver, grå och guld men också i rosa.

Namnet på Apples nya Iphone är inte känt ännu men blir logiskt nog Iphone 6S. Med tanke på Apples historia skulle namnet betyda små förändringar av telefonens design. Detta skulle kunna vara en av förklaringarna till det nya färgalternativet.

Med mer än ett halvår kvar till introduktion är inget hugget i sten när det gäller Apples nya produkter. Trots att dagens rykten låter rimliga och kommer från pålitliga källor bör de tas med en nypa salt.

Källa: WSJ

Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BirdbeardTintin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tintin
Gäst
Tintin

Hur stor är chansen att nya modellen kommer bli vattentålig?
Jag funderar på ny telefon just nu och vill verkligen ha en vattentålig modell. Jag vet att Sony har några men gillar inte den där svarta randen med ”knappar” längst ner på skärmen utan är van vid Samsungs fysiska hemknapp och de på sidorna, är dock inte sugen på att köpa en gammal Galaxy S5. Om man ändå visste ifall Apple skulle göra den här nya modellen vattentålig, då skulle jag väntat garanterat. Får se hur jag gör nu.

Birdbeard
Gäst
Birdbeard

Tintin: Med rätt skal kan du göra 6:an både vattentät och stöttålig. Kolla in ”lifeproof.com/se/” och deras Nuud skal med en o-ring och försegling runt skärmen så både skärm och fingertrycksavläsare funkar som det är tänkt…