Iphone 6S och Iphone 6S Plus är här! Under kvällens presskonferens presenterade Apple sina två nya smartphones som behåller sina föregångares design men som erbjuder flera interna uppgraderingar, en ny kamera, ny skärmteknik, ett nytt färgalternativ och mycket mer.

Iphone 6S är namnet på Apples nya smartphone. Den nya modellen kommer att ersätta Iphone 6 som företagets flaggskepp och säljas tillsammans med storebrodern Iphone 6S Plus. Till det yttre är skillnaderna mellan Iphone 6 och 6S väldigt små så nu tänkte vi reda ut skillnaderna mellan de olika modellerna.

3D Touch ger ny dimension för pekskärm

Iphone 6S har så gott som exakt samma design som sin föregångare. Detta betyder dock inte att den saknar nyheter. På telefonens framsida finns visserligen fortfarande en 4,7 tum skärm men denna gången har Apple bakat in stöd för en teknik kallad 3D Touch. Tekniken har tidigare funnits tillgänglig på Apple Watch och Macbook men kommer alltså nu till Iphone.

3D Touch gör det möjligt för telefonen att veta hur hårt användare trycker på skärmen. Detta gör det möjligt för användare att trycka olika hårt på skärmen för att göra olika saker. På hemskärmen kan användare exempelvis trycka hårt på en app för att snabbt gå till genvägar i appen. Användare kan exempelvis ta en selfie direkt från hemskärmen genom att trycka hårt på Kamera-appen och välja rätt alternativ från den meny som dyker upp. När selfiebilden fångas kan nu skärmen lysa upp i tre gånger sin normala ljusstyrka för att användas som selfieblixt.

Apple iphone 6S 717 4

Betydligt snabbare

Apples nya Iphones kommer utrustade med ett nytt Apple A9-chipset som sägs leverera 70 procent högre CPU-prestanda och 80 procent grafikprestanda än A8. Detta är imponerande med tanke på att Apple A8 redan har en av branschens högsta prestanda för belastning på en kärna.

Apple A9 inkluderar också en ny rörelseprocess kallad M9 som numera är konstant aktiverad för att kunna samla in mer data för att ge högre exakthet när det gäller aktivitetsrapporter.

Ny kamera med högre upplösning

Alla Iphones får alltid nya kameror och Iphone 6S är inget undantag. Den nya modellen introduceras med en efterlängtad uppgradering till tolv megapixlar, vilket bör ge ökad detaljrikedom i bilder. Den nya kamerasensorn sägs nu också kunna fånga bättre färger och video i 4K UHD-upplösning.

Apple iphone 6S 717 3

Fortfarande två modeller

Skillnaderna mellan Iphone 6S och Iphone 6S Plus är inte många. Plus-varianten är betydligt större än den vanliga, den har en 5,5 tum skärm istället för en 4,7 tum skärm. Tack vare sin större skärm har den också ett större batteri och ett högre pris. Utöver det är skillnaderna inte många.

Apple iphone 6S 717 5

Vi vet inte exakt när Iphone 6S kommer att lanseras i Sverige eller till vilket pris. Denna info kommer troligen inom en vecka och lansering bör ske i oktober.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid