Apples nya Iphones har lanserats i flera länder runt om i världen och flera kunder har testat telefonerna. En av Apples nya kunder och Youtube-skapare testade att lägga de två nya modellerna i vatten. Efter en timma i två separata skålar vatten tas telefonerna upp och alla delar av telefonen ser ut att fungera helt perfekt.

Vattentäthet kan vara en viktig egenskap för många smartphoneanvändare. En vattentät telefon kan rädda användare från att behöva köpa en ny telefon men den speciella egenskapen marknadsförs inte alltid till konsumenter. Samsung Galaxy S6 Edge har exempelvis ingen marknadsförd vattentäthet men den har visats klara av långa stunder i grunt vatten, utan större problem. Inte heller Apples nya Iphone 6S och Iphone 6S Plus har någon marknadsförd vattentäthet.

60 minuter i vattenskål

I en kort video visar Youtube-kanalen Zeedude en Iphone 6S och en Iphone 6S Plus som sänks ner i två separata vattenskålar. De två telefonerna visar ett tidtagarur på sina skärmar för att vi ska veta hur lång tid som har passerat. Efter en halvtimma under vatten tas de båda telefonerna upp för att videoskaparen ska kontrollera att kameran och pekskärmen fortfarande fungerar. De ser ut att fungera utan problem, telefonerna sänks ner i vattnet igen. Under de kommande 30 minuterna ser vi meddelanden om ändrad volym dyka upp på skärmarna, vilket gör oss lite oroliga men inget verkar stoppa de två telefonerna. När de lyfts upp ur vattnet verkar allt fungera som det ska.

Inte helt vattentät

Zeedud har publicerat en video som visar hur telefonerna fungerar 48 timmar efter testet. I videon säger mannen bakom kameran att de båda telefonerna inte förlorat någon funktionalitet över huvud taget. Han visar att högtalarna och portarna fungerar som de ska och att den enda konsekvensen av vattentestet verkar vara ett ljust streck på toppen av Iphone 6S-skärmen. Även om strecket inte är stort så visar det att de både telefonerna troligen inte är helt vattentäta. Med tanke på att Iphone 6S Plus klarade sig helt utan problem är det dock rimligt att tro att Apples nya modeller åtminstone är skapade för att kunna användas i regn eller möjligen tappas ner i grunt vatten under korta perioder. Med det sagt marknadsför Apple inget officiellt vattenskydd för modellerna, vilket betyder att företaget troligen inte täcker in vattenskador i sin garanti.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Henrik S.C Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

”Nästan helt utan skador” – Nästan.

Jag är helnöjd med min Xperia Z3 compact som faktiskt har riktigt vattentålighet. Det är en stor skillnad på ”jag kan bada med denna” och ”den kanske överlever med lite skador”.

Henrik S.C
Gäst
Henrik S.C

#1
Tycker det är en brist hos iPhone, när nästan alla andra mobiltillverkare har skapat
vattentäta mobiler nu. Jag kör en Samsung S5, vattentät ned till 1 meter djup i 30 min.

Tråkigt att se att även Samsung har tagit bort denna fina funktion i de nya S6/S6 Edge modellerna..