I dag är det dags för ett nytt stort event från ett av världens största företag, vi pratar givetvis om Apple. På schemat står allt från Iphone och Ipad till Apple TV och Apple Watch. Vi kommer givetvis rapportera under kvällen men redan nu sammanställer vi alla viktiga rykten inför kvällens händelser.

Kvällens Apple-event verkar inte ha något specifikt fokus. Till skillnad från tidigare år innehåller inbjudan till evenemanget inga ledtrådar om att det är Iphones eller Ipads som är huvudämnet för kvällen. Inbjudan pratar om Siri men det är osannolikt att det är Siri som är kvällens huvudämne. Detta kan ses som en ledtråd till att kvällen kommer att erbjuda nyheter kring en lång rad olika produkter.

Apple 9 9 6

Iphone blir kvällens största nyhet

En av kvällens största nyhet väntas bli Iphone 6S och Iphone 6S Plus. De två nya telefonerna kommer med all säkerhet att introduceras med dessa namn som uppföljare till förra årets modeller. Likt tidigare S-modeller i Iphone-familjen väntas också de två nya modellerna vara mycket lika sina föregångare. Vissa källor påstår att de nya modellerna är marginellt tjockare än 6-versionerna, för att vara svårare att böja, men att de inte kommer att ha några andra större yttre skillnader. Det enda undantaget är rykten som påstår att Apple planerar att sälja en rosa/roseguld-färgad variant.

Apple 9 9 2

Telefonernas bildskärmar sägs också vara oförändrade sedan förra året men telefonernas kameror sägs som vanligt genomgå en större uppgradering. Allt från kamerans objektiv till dess kamerasensor sägs uppgraderas, bland annat med möjlighet att fånga bilder i högre upplösning. Även modellernas pekskärmsteknik sägs vara uppgraderad med stöd för Force Touch-teknik, möjligen kallad 3D Touch Display, som ger användare möjlighet att trycka olika hårt på skärmen för att åstadkomma olika saker.

Innanför de nya modellernas skal sägs finnas nya Apple A9-processorer som levererar högre prestanda – vilket knappast är någon större överraskning. Det finns även vissa källor som påstår att mängden arbetsminne kommer att uppgraderas från en till två gigabyte, vilket skulle placera Iphone-serien på samma nivå som Ipad Air 2.

Första stora uppdateringen på fem år

I kväll sägs Apple TV genomgå sin första stora uppgradering sedan 2010. Den nya modellen sägs behålla ungefär samma fysiska format men ha ett kraftigt förändrat inre. Med en betydligt kraftfullare processor och ett större lagringsutrymme sägs användare kunna ladda ner applikationer och spel till den lilla lådan för att lättare anpassa sin egen TV-upplevelse. Tillsammans med den nya modellen sägs Apple inkludera en ny fjärrkontroll som sägs vara större än sin föregångare, inkludera fler knappar och en mikrofon som ska kunna användas för att låta användare styra användargränssnittet med sin röst. Med dessa funktioner finns det källor som påstår att den nya modellen kan kosta så mycket som 2 000 kronor.

Apple 9 9 7

Detta är ett tidigt koncept som är skapat av en tredje part. Apples riktiga produkt kommer inte se ut såhär!

Ipad – ett osäkert kort

Både Iphone och Apple TV känns som två säkra kort inför kvällen. Ett lite mindre säkert kort är Ipad Pro som visserligen sägs introduceras innan årets slut men som kanske får ett eget lanseringsevent i oktober. Vissa pålitliga källor påstår att Apple har haft planer på att introducera Ipad Pro i dag men det är möjligt att företaget ändrat sig sedan dess.

Ryktena kring Ipad Pro pekar i alla fall på att Apple gör sig redo för lanseringen av en större Ipad som är tänkt att användas av konsumenter som ställer högre krav på sin produktivitet. Vissa källor påstår att den nya modellen kommer att säljas med en pekpenna och att Ios ska ha anpassats för att vara lättare att använda med pennan.

Apple 9 9 3

Det finns källor som påstår att också Apple Ipad mini kommer att uppdateras i samband med kvällens evenemang. Det skulle alltså vara dags för introduktionen av Ipad mini 4. Vi vet dock inte mycket om den nya modellen eller vilka nyheter den skulle kunna introducera.

OS X och Ios

Apple Watch som hårdvara kommer inte att uppdateras under kvällen men det finns rykten om att nya band är på väg och att vi får veta mer om Watch OS 2. Både Watch OS 2 och Ios 9 väntas få officiella lanseringsdatum under kvällen. Även OS X El Capitan skulle kunna tänkas få ett lanseringsdatum, även om det är troligt att det dröjer.

Apple 9 9 5

Sammanfattningsvis skulle vi kunna säga att kvällens evenemang troligen kommer att fokusera på två saker: Iphone och Apple TV. Det är inte sannolikt att Apple trycker in alla nyheter som nämns ovan i en presskonferens. Rykten pekar som nämnt på att ett nytt evenemang är schemalagt för oktober månad, då lär vi få veta mer om elektronikvärldens största företag.

Källa: PCMag, The Verge

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid