Apples nya Iphone har visserligen många månader kvar till sin lansering men enligt analytiker är telefonen snart redo för tillverkning. Analysföretaget TrendForce säger nu att Apples nya Iphone behåller sin föregångares design och fokusera på att förbättringar och ett fåtal nya funktioner, bland annat Apple Watch:s pekskärmsteknik.

Det är inte helt enkelt att förutspå exakt vad Apple har på gång men när det gäller Iphone har företaget skapat ett ganska simpelt mönster. Varannan modell fokuserar på design och varannan på förbättringar och nya funktioner. Med Iphone 6 introducerade Apple en ny design för Iphone-familjen. Det är med andra ord troligt att Iphone 6S blir namnet på nästa Iphone som behåller sin föregångares design.

Enligt analysföretaget TrendForce kommer Apples nya Iphone behålla sin föregångares design och låna nya funktioner från både Ipad Air 2 och Apple Watch. Telefonen sägs dubbla sitt arbetsminne från en gigabyte till två gigabyte, vilket sägs kräva en global tillverkningsökning av arbetsminnen på två procent. Telefonens ökade mängd arbetsminne följer Ipad-familjen som genomgick en liknande uppgradering vid introduktionen av Ipad Air 2 förra året.

Klockans pekskärmsteknik

Iphone 6S sägs vara Apples första smartphone som har stöd för Force Touch. Tekniken som används av Apples nya MacBook och Apple Watch låter användare trycka olika hårt på pekskärmen för att utföra lika saker. Tekniken ger användare ytterligare ett sätt att komma åt menyer eller andra gömda funktioner i operativsystemet.

Bättre kamera och tunnare skärm

Force Touch sägs vara Iphone 6S:s enda stora funktionella nyhet. Flera komponenter sägs dock uppdateras markant. Den nya modellen sägs bland annat ha en uppgraderad kamera samt en ny bakgrundsbelysning för IPS-skärmen som ska göra det möjligt för Apple att konstruera en tunnare telefon än tidigare.

Vi har hört rykten från flera mediekällor de senaste veckorna att Apple har planer på att introducera sin nya Iphone tidigare än vanligt. TrendForce påstår att telefonen börjar massproduktion redan nästa månad. Detta skulle göra en lansering sannolik vid slutet av sommaren eller början av hösten. Tillverkningen har dock inte dragit igång ännu så vi kan inte säga något med säkerhet ännu. Fram till Apples introduktion bör alla rykten tas med en nypa salt.

Källa: TrendForce

Läs mer:

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
New YorkSkuggan777Bjornsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Skuggan777
Gäst
Skuggan777

En ny processor vore väl att vänta oxå, speciellt med tanke på hur omsprungen iPhone 6 är av Samsung Galaxy S6 om man kollar på er artikel om processorkraft, GFLOPS, där en enda från Samsung motsvarade ungefär 5 stycken iPhone 6.

Bjornsson
Medlem
Bjornsson

Vilken tur att det inte bara är processorkraft som räknas i dagens mobiltelefoner. För även om en Samsung var 5 ggr snabbare så är den ju inte fem ggr bättre. Har dock inte haft turen att klämma på de nya S6 modellerna men antar att operativsystemet inte skiljer sig allt för mycket åt tidigare modeller?Där tycker jag att Apple har lyckats mycket bättre med sitt ios. För är man inte nöjd med det man som användare kommer i kontakt med (användargränssnittet) så spelar det ju ingen roll hur snabb den är. Men då är jag ju också en inbiten ios… Läs hela »

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

[quote name=”Bjornsson”]Vilken tur att det inte bara är processorkraft som räknas i dagens mobiltelefoner. För även om en Samsung var 5 ggr snabbare så är den ju inte fem ggr bättre. Har dock inte haft turen att klämma på de nya S6 modellerna men antar att operativsystemet inte skiljer sig allt för mycket åt tidigare modeller?Där tycker jag att Apple har lyckats mycket bättre med sitt ios. För är man inte nöjd med det man som användare kommer i kontakt med (användargränssnittet) så spelar det ju ingen roll hur snabb den är. Men då är jag ju också en inbiten… Läs hela »

New York
Gäst
New York

Snabbare ???
varför ska barnen leka spel pang pamp brum brum

det är ju osx som är och alltid kommer att vara nr 1

redigering gör man ju ändå med typ en Mac Pro