Apples nästa generations iPhone har som väntat blivit något av en följetång. Telefonen som väntas på namnet iPhone 5 kommer allt närmare sin slutgiltiga lanseringsdag och nu antyder läckta dokument att telefonen lanseras i början av oktober månad i USA. Samtidigt som redan tillverkade tredjeparts skal pekar på en rejält tunn profil och en skärmstorlek på minst 4 tum.

Apple sägs nu lagt i högsta växeln för tillverkningen av sin nya iPhone och de taiwanesiska kontraktstillverkarna Foxconn och Pegatron sägs som väntat fått uppdraget. Foxconn ska stå för hela 85% av tillverkningsvolymen medan Pegatron fyller upp med de sista 15 procenten. Men med tillverkningsvolymer på tiotals miljoner enheter bara i 2011 har man nog en hel del att göra även hos Pegatron.

iphone5caseTredjepartstillverkare i Asien har redan börjat spotta ut skal för den nya iPhone-modellen och på MacRumours har man med hjälp av dessa gjort mätningar som pekar på att iPhone 5 blir både bredare och längre än dagens modell (Se bild). Skärmstorleken sägs landa på minst 4 tum om man håller liknande proportioner som i iPhone 4, men telefonen har samtidigt skalat av ett antal millimeter på sin profil. Dessa uppgifter går dock stick i stäv med tidigare rapporter som talat om en skärmstorlek på 3,5-3,7 tum så ta detta med en extra stor nypa salt.

Samtidigt som lanseringen närmar sig får Apple oundvikligen börja släppa på tyglarna för information om sitt senaste alster och enligt uppsnappade dokument ska den amerikanska butiksskedjan Best Buy planera en ny Apple-installation i sina butiker den 21 oktober, samtidigt som kjedjans mobilansvariga har samlats till ett möte den 10 oktober för att diskutera nya ”STORA” lanseringsdatum.

I en separat rapport – även denna gång dokument från Best Buy – talas det istället om en lansering av iPhone 5 under första veckan i oktober. Men man nämner även förförsäljning vilket skulle kunna tolkas som att Apple presenterar telefonen i början av månaden för att sedan dra igång försäljningen under den sista veckan i oktober.

Allt pekar åtminstone på att försäljningen av iPhone 5 startar någon gång i nästa månad i USA. Vad detta betyder för oss svenska konsumenter återstår att se, men gissningsvis tar det minst ytterligare en månad innan telefonen hittar ut på den svenska marknaden.

iPhone 5 väntas baseras på en version av Apples systemprocessor A5 med dubbla ARM Cortex-A9 kärnor. Även kameramodulen väntas uppgraderas till 8 megapixlar, samtidigt som telefonen ska levereras med nya operativsystemet iOS 5.

bestbuy

 

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Ghost^[Homie]Tintin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tintin
Gäst

Då min 3GS börjar bli aningen sliten och slö så ser jag fram emot lanseringen av nya iphone.

Men man lär väl förmodligen inte kunna räkna med en simpel [i][b]BLIXT [/b][/i]till kameran. Vad har de tänkt med egentligen där borta? Strävar man efter att ha den bästa produkten på marknaden så bygger man in en liten blixt till kameran i sin mobil. Som det är nu så är kameran [b]bra [/b]men utan ljuskälla så fungerar den[b] inte alls[/b] i svagt ljus.

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Blir antingen denna eller en Samsung Galaxy Note
för min del.
Troligen den senare då jag börjat tröttna rejält på iOS…
Sen tror jag inte iOS5 kommer tillföra så mycket och kommer säkert ta en tid innan det går Jailbreka den skarpa versionen som med största sanolikhet kommer ha ett nyare baseband.