iPhone 4 fick tidigt ett väldigt känt dödsgrepp, som gjorde att många upplevde att samtal bröts och Apples kommentar blev att man höll den fel. Efter många klagomål och stor uppmärksamhet i media kröp Apple till korset och erbjöd ett gratis bumper case till alla som köpt telefonen. Trots sitt mycket lika utseende, så är problemet löst i iPhone 4S.

Apple har mött hård kritik för antenndesignen i iPhone 4, då man väldigt enkelt tappade signalen om man höll den på fel sätt. Problemet ska nu vara löst med iPhone 4S, och det så kallade dödsgreppet ska vara borta. Lösningen var att använda två antenner, istället för en. iPhone 4S ska automatiskt kunna byta från en antenn till en annan även under telefonsamtal.

Enligt testet ovan testas det så kallade dödsgreppet på både iPhone 4 och iPhone 4S. Som vi ser lider iPhone 4 av problemet och går rätt fort ned till ett sträck i mottagning. iPhone 4S däremot klarar det utan problem och helt enkelt kopplar om till en annan antenn när den ena blockeras. Konceptet är knappast banbrytande då det funnits förut, men det bevisar att tekniken fungerar precis som alla hoppats på.

Källa: GSMArena

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BaxtexJacob Hugossondlq84 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Var inte detta fixat i 4?

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Alltså att antenn problemet är löst ens upplys som en ny feature. Man får väl ändå anta att när man betalar drygt 6000kr för en mobil att den går att ringa med.