iPhone 4 lanserades officiellt förra veckan och bjöd på många intressanta nyheter. Den kanske minst oväntade var att Apples nya smartphone använder sig av en Apple A4 CPU. Nu har Samsung, som tillverkar processorn, bekräftat att samma CPU går att hitta i Samsung Wave.

Samsung Wave S8500 använder sig av en Samsung S5PC110A01 applikationsprocessor och enligt Young Choi, ansvarig på Technical Intelligence Group, kan han bekräfta att detta är samma 1 GHz ARM Cortex A8 kärna som används för att bygga Apple A4.

Detta betyder att Apple A4 inte bara kommer att hittas i iPad och iPhone 4 utan faktiskt även i Samsungs breda utbud av smartphones. Inte bara Wave S8500 utan även den kommande Android-luren Samsung Galaxy S.

Apple har med andra ord inte någon ren hårdvarumässig fördel mot exempelvis Samsung. Men övriga funktioner i iPhone 4 som de integrerade antenn-förstärkarna, RETINA-display och andra komponenter är något som kan särskilja telefonen från konkurrenterna.


Samsung Galaxy S

Källa: Fudzilla

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Calle2003
13 Årtal sedan

Alltså kan man köra iOS 4 på Samsung Wave med lite meck?
Jag kör Mac OS X på PC med lite meck så…

burreb
burreb
13 Årtal sedan

ha?
A4 hittas inte alls i Samsung wave. Snarare är det så att båda telefonerna har en ARM kärna. Men eftersom A4 inte på något sätt är först så stämmer inte nyheten alls