iPhone 4 såg ut att bli en ny kassako för Apple men nu riskerar telefonens efterhängsna antennproblem att göra lanseringen till en dyr historia. En eventuell återkallning av telefonen skulle kosta Appe drygt 11 miljarder kronor.

Apples fjärde generations iPhone har som bekant en akilleshäl av den grövre sorten. Trots imponerande specifikationer och funktionalitet har problem med telefonens antennteknik plågat användare. Apple hävdade först att problemen gick att lösa med en mjukvaruuppdatering men oberoende tester har tydligt visat att deras utanpåliggande antenner kan tappa kraftigt i signalstyrka i kontakt med användares händer.

Apple har fortfarande inte gett en officiell lösning på problemet och den enda konkreta lösningen idag är att täcka över antennen med ett icke ledande material. Antingen genom ett skal eller helt enkelt med en bit tejp.

gallery11-20100607

Diskussionerna kring hur Apple ska tackla problemet har nu börjat öka i intensitet. Förslagen är allt från att ge alla iPhone 4 kunder ett gratis skal eller helt enkelt dra tillbaka alla sina miljontals sålda iPhone 4 telefoner. Det senare som ses som högst osannolikt skulle enligt analytiker kosta Apple motsvarande 10 miljarder kronor, motsvarande 3,5% av företagets kassa.

Att Apple skulle återkalla alla sålda enheter känns inte troligt med tanke på den enorma kostnaden. Men att man som konsument ska tvingas använda sin rekordtunna mobiltelefon med ett skal för att den ska fungera tillfredsställande är knappast en optimal lösning heller.

Vi väntar på att Apple ska kommentera de nya tester som gjorts och vilka åtgärder man kommer att ta för att lösa problemen som onekligen finns.

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
IngenjörenAnton KarmehedKamikazepilotnussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
EliXyR
Medlem
EliXyR

haha det kan dom gott ha. 😛

Jonas Fallenius
Medlem
Jonas Fallenius

Tycker dock att detta skalet är grymt snyggt! Värt att köpa en iPhone bara för att få använda det 😀
http://elementcase.com/iphone4.html

Andreas G
Medlem

Apple kommer inte göra någonting. Det är ju ett användarfel! 😆

nussse
Gäst
nussse

Nästan så man är glad att det är lite drygt ett år kvar på abonnemanget innan en ny telefon ev skall införskaffas. Har de inte fixat det då lär det bli något i stil med Nexus One. Grymt skön telefon som iofs inte säljs i Sverige ännu men det kommer nog tills dess 🙂

Kamikazepilot
Medlem
Kamikazepilot

Apple gör inga fel. Det är artikel, komentarer, samt användare som har fel…Vart är världen på väg om man inte kan det grundläggande ju :-*

//ironi slut//

Medlem
Calle2003

Konstigt att ett så stort företag som Apple inte testade produkten ordentligt innan den släpptes.

Ingenjören
Gäst
Ingenjören

Kommer ni ihåg telefonen som läckte, den hade ett iPhone 3GS skal. Jag tror samtliga prototyper kom levererade så från fabriken, så deras utvecklare kan mycket väl ha suttit och testat med skal på. När RF-ingenjörerna gör sina tester sitter telefonen i en ställning eller med klämma…