Apples tredje generations surfplatta var till en början planerad för lansering under fjärde kvartalet 2011 men efter flera rapporter om en försenad lansering kommer nu en ny rapport från Wall Street Journal som sägs bekräfta en lansering tidigt nästa år. Man kan även bekräfta att surfplattan får en upplösning på hela 2 048 x 1 536 pixlar, vilket också är orsaken till förseningen.

Apple har totalt dominerat marknaden för surfplattor hittills. Men i takt med att Android Honeycomb mognar och en ny generations surfplattor väntas anlända under hösten har trycket ökat på Apple att uppdatera sin tabletflotta. Planen var att rulla ut sin tredje generation redan innan julhandeln, men dessa planer har nu grusats på grund av företagets högt ställda krav på komponenternas kapacitet och kostnader.

Den givet största nyheten i Apples nya surfplatta blir en rejält uppgraderad skärm som tros få samma 9,7-tums format men med fyra gånger så många bildpunkter och en upplösning på 2 048 x 1 536 pixlar. Som väntat är dessa högupplösta paneler inte bara svåra att få fram i stor kvantitet, de har även visat sig blir lite väl dyra. Varken LG, Samsung eller Sharp har kunnat erbjuda Apple den kombination av tillgänglighet och pris man krävt, vilket nu tvingat företaget att senarelägga lanseringen av sin nya surfplatta till början av nästa år.

ipad2plusDöps Apples tredje generations surfplatta till iPad 2 Plus?

I övrigt är detaljerna ganska få kring den tredje generationens surfplatta. Om Apple inte är redo att försena sin högupplösta modell med ytterligare några månader är det troligtvis för tidigt för tillverkaren att baka in sin nya Apple A6-systemprocessor, vilket kan indikera att Apples tredje iPad-modell blir något av en mellanlandning där man fokuserar på att just uppgradera dess skärm till en Retina-modell.

Om Apple döper sin nya skapelse till iPad 3, iPad Plus eller liknande återstår att se. Men lanseringen ska alltså inte ske förrän tidigt nästa år vilket i alla fall ger Android-tillverkarna lite extra andrum under julhandeln.

Källa: WSJ

Annons

27
Leave a Reply

Please Login to comment
27 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Jacob HugossonTempelDanne980Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Fy fan, och här sitter vi och tror att vi är coola med datorskärmar på 24″ i 1920×1080/1200… 😀

Medlem
WIRN

Att de inte satsar på typ 1680 eller 1920 eller någon annan upplösning mellan detta enorma hopp

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Jag ser marknadsmaterialet framför mig. ”Skärm med revolutionerande 4:3-format”.

lang
Medlem
lang

Så hög upplösning på så liten skärm är inte bara onödigt. Det blir oläsligt oxå.
Det finns redan datorskärmar med 2560×1600 s upplösning.
Men de i sin tur kräver ett fett gfxkort för spel tex.
På ipad finns de bara dagisgrafik spel.

Gascogne
Medlem
Gascogne

[quote name=”smartidiot89″]Fy fan, och här sitter vi och tror att vi är coola med datorskärmar på 24″ i 1920×1080/1200… :D[/quote]

Sitter med 2560×1600 själv. 😉
Men 2048×1536 på 9.7″ kan bli riktigt fint. 😀

hymer
Medlem
hymer

Apropå inget men när fan kommer full-hd att bytas ut på tvn? 1080p är inte så jäkla häftigt på 62tum.

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

[quote name=”hymer”]Apropå inget men när fan kommer full-hd att bytas ut på tvn? 1080p är inte så jäkla häftigt på 62tum.[/quote]

Läste att Sony ville börja lansera 4K (typ 4000xnåt) skärmar nästa eller nästa år igen.

Henrik Berntsson
Admin

[quote name=”smartidiot89″]Fy fan, och här sitter vi och tror att vi är coola med datorskärmar på 24″ i 1920×1080/1200… :D[/quote]
jag hade en treskärmssetup på 2048x1536x3 redan 2003. Lite smått märkligt att man väljer en 4:3 upplösning som alla har gått ifrån för att gå mot 16:10 och senare år 16:9 upplösningar. cirkeln är sluten?

Jacob Hugosson
Medlem

Jadu Henrik, 2003 var mitt datorintresse rätt så milt kan vi säga i alla fall sett till hårdvaran 😆 Men en sådan setup hade varit episk idag.

Snorch
Medlem
Snorch

[quote name=”Baxtex”][quote name=”hymer”]Apropå inget men när fan kommer full-hd att bytas ut på tvn? 1080p är inte så jäkla häftigt på 62tum.[/quote]

Läste att Sony ville börja lansera 4K (typ 4000xnåt) skärmar nästa eller nästa år igen.[/quote]
Bättre att mediabolagen lär sig utnyttjar Bluray till fullo istället för att öka upplösningen, vissa transfers ser ju ut som ren skit.

jerry84
Medlem
jerry84

Det var ju kul att höra, men varför kan de inte satsa på macbook också? Är väldigt sugen på att köpa den om 13 tums version har HD-upplösning. Men kan de fixa så högt upplösning till Ipad borde de klara det på en laptop också.

MooDHooD
Medlem
MooDHooD

[quote name=”hymer”]Apropå inget men när fan kommer full-hd att bytas ut på tvn? 1080p är inte så jäkla häftigt på 62tum.[/quote]
Sitter du verkligen 2,3 meter ifrån din TV? Det är nämligen avståndet för att en högre upplösning än 1080p skulle göra någon skillnad.
megapixelrace all over again.

MooDHooD
Medlem
MooDHooD

När jag tänker efter vill jag nästan stoppa på mig foliehatten. I början av digitalkamerans inriktining för konsumenter var 1,3 och 2 megapixel det vanligaste, och ja det är ungefär den pixelmängden 720p resp 1080p. När folket blivit lärda att de kamerorna med 2 megapixel var bättre än de med 1,3 så började megapixelracet med ungefär en megapixel per halvår. Visst jag kan ha fel med några siffror, orkade inte wikipedia, men något sådant vill jag minnas det iaf.

Henrik Berntsson
Admin

http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.html för de som vill veta hur nära man bör sitta för att dra nytta av vissa upplösningar. ca 3m för 720p på 50 tum, 2,3m för 1080p osv

Här är för THX standarden
http://s3.carltonbale.com/distance_chart.html

Tempel
Medlem
Tempel

Ingen mer än jag som reagerar på den här meningen?

”har kunnat erbjuda Apple den kombination av tillgänglighet och pris man krävt”

Man krävt? Sen när började man kräva ett pris som kund? Man kan önska sig ett pris men när man kräver så lider man av svårartad hybris.

Medlem
Marre

Synd att Startrek-skaparna inte skyddade sin idé om datorplattor. Nu kunde de ha stämt Apple 10-tal år senare!

Bara en liten passus då varje gång Apple nämns så brukar orden: ”stämning” och ”patentintrång” förekomma. Såg inte detta här så jag tänke bara ställa saker till rätta! 😛

Tempel
Medlem
Tempel

Anton, oki, det du menar är att dom inte har en realistisk syn på omvärlden. Det är iofs sant. Sen är det säkert så att det enbart handlar om vad dom skall uppnå för marginal som sätter deras ”krav” Inte hurvida det är möjligt att tillverka dom och sälja för ett visst pris.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Tempel”]Anton, oki, det du menar är att dom inte har en realistisk syn på omvärlden. Det är iofs sant. Sen är det säkert så att det enbart handlar om vad dom skall uppnå för marginal som sätter deras ”krav” Inte hurvida det är möjligt att tillverka dom och sälja för ett visst pris.[/quote]Visst har de en realistisk syn på omvärlden annars hade man inte senarelagt iPad 2 Plus(3?) på grund av skärmproblemet. Alla tillverkare strävar alltid efter något, även om det i dagens läge är orealistiskt. Att Apple pushar på tillverkarna att få fram en sådan skärm och få… Läs hela »

Danne980
Medlem
Danne980

[quote name=”Tempel”]Ingen mer än jag som reagerar på den här meningen?

”har kunnat erbjuda Apple den kombination av tillgänglighet och pris man krävt”

Man krävt? Sen när började man kräva ett pris som kund? Man kan önska sig ett pris men när man kräver så lider man av svårartad hybris.[/quote]

Du blandar ihop ditt handlande på ICA med ett gigantiskt företags uppköp av skärmar.
Om man som företag i deras sits inte ställer krav då är man ute ur branschen väldigt snabbt. Sluta hacka på Apple för allt möjligt skit. Ni dränker den vettiga kritiken.

Tempel
Medlem
Tempel

Apple har förtjänat all kritik med råge och medias gullande med dom där allt blir en nyhet och som känns mer eller mindre planterat av Apple som tex ”nyheten” att deras börsvärde var högst, (har det nånsin varit en nyhet utanför ekonomikretsar?) Apple har genom åren visat på synnerligen usel affärsmoral och deras jurister får Rambus’ att framstå som ordentliga skolpojkar.

Bra början att läsa på är Apple vs Apple.

Jacob Hugosson
Medlem

Like it or not, Apple är en stor del av marknaden och om det inte märks redan tycker jag att datortillverkarna och smartphonetillverkarna håller ett nära öga på Apple så de kan göra ”liknande” produkter.

Personligen anser jag inte att Apple innoverar, men det är ett företag som har kolla på marknaden och kan marknadsföra sig själva dessutom är de ofta först med att trycka in nya tekniker i sina produkter som t.ex. den här skärmen.

Tempel
Medlem
Tempel

Visst är dom en stor del av marknaden men det innebär inte att dom skall gå fria från berättigad kritik.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Tempel”]Visst är dom en stor del av marknaden men det innebär inte att dom skall gå fria från berättigad kritik.[/quote]
Självklart inte, men det här med skärmen är kritik man skulle kunna ge vilket företag som helst. Det krävs alltid att datortillverkarna pushar på för att få fram nya tekniker som Anton säger annars kommer vi ingen vart.