Den 11 mars lanserade Apple sin iPad 2. Glädjeropen från tester var många och de flesta som lagt vantarna på ett exemplar har varit nöjda och tyckt att Apple än en gång fått till en knockout på marknaden innan de andra knappt ens kommit in i ringen. Så långt är allt frid och fröjd, men ganska fort började det droppa in små notiser om att skärmen på iPad 2 led av mer eller mindre blödningar.

I bland annat ett bildgalleri som publicerats av iPad 2 på tekniksajten Anandtech.com kan man t.ex. tydligt se på bilderna hur den nya skärmen lider av kraftig blödning. Det har även kommit ut en uppsjö olika klipp på youtube från olika användare där folk visar att deras exemplar är drabbat av blödningen.

ipad2
iPad 2 vs. iPad 1: Är detta vad man förväntar sig av en så pass dyr produkt?

I fredags lanserades så iPad 2 även här i Sverige och 24 andra länder. Redan efter några timmar kom det rapporter om folk som var drabbade av samma blödningar. Det verkar nästan på snudd vara mer en regel än undantag att man råkar ut för kraftiga blödningar i skärmen.

Det hela får en otrevlig eftersmak när man betalar ett premiumpris för något man också förväntar sig vara en premiumprodukt.
Vi funderar också på om det som flera länge misstänkt håller på att hända. Kommer Apple inte längre klarar av att leverera samma höga kvalite nu när deras tillverkningsvolymer har ökat så kraftigt?
Vi behöver inte gå längre tillbaka än senaste versionen av MacBook Pro som lider av kvalitetsproblem. Inte långt innan dess har vi MacBook Air som också har haft sin beskärda del av problem.
Sist men absolut inte minst, iPhone 4 med sin misslyckade antenndesign. Frågan är om detta är något vi kommer få vänja oss vid vad det gäller Apple. Ska vi se till den senaste tiden verkar det inte bättre. Ge gärna er egen syn på saken i kommentarerna, har Apple börjat tumma på kvalitetskontrollen eller är det bara ett fall av överdrivna klagomål mot en omtalad tillverkare?

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Ghost^[Homie]GalaxyJonezTempelJoni-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

ja det verkar ju som man tappar lite av sin image som premiumtillverkare. Dock tycker jag att det är alldeles för tidigt för att helt döma ut dem pga dessa små fel. Men fortsätter de så här så kan det bli allvarligt. Dock är varumärket så pass starkt att det ska gå helt åt helvete för att skada deras affärer.

Tempel
Medlem
Tempel

Vet inte om dom nånsin varit en premiumtillverkare i min bok. Designföretag duktiga på hajp däremot är väl rätt bra beskrivning. Men nog har glansen falnat en del för dom, lite som BMW är kända som pizzaracers och inte lika fina som för 20år sen.

Merlinen
Medlem
Merlinen

Skumt med tanke på att det är samma skärm i iPad 2 som i ettan :/

this
Medlem
this

[quote name=”Merlinen”]Skumt med tanke på att det är samma skärm i iPad 2 som i ettan :/[/quote]
Kan ju vara så att de har fått tumma på kvalitén för att få upp volymerna.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Känsn som om Apple försöker leva lite väl mycket på sin image och helt enkelt börja tumma på vissa saker. De vet att deras fans kommer köpa grejjorna ändå.

Tempel
Medlem
Tempel

@Joni, det är väl just det det är. Upp till oss om vi anser det är ett premiumföretag och är beredda att betala för det. Uppenbarligen är det många som är villiga att betela för det sen om det bara är designen och statusen ala BMW då eller om det är saker som är gjorda för att köras hårt med som Thinkpads är ju en annan sak. Jag anser ju att det är det förstnämda i Apples fall. Det är ju lite som den gamla norgehistorien… Hur känner man igen en norsk räka… Jo den säger Jeg er en hummer!.… Läs hela »

Jonas Roth
Medlem
Jonas Roth

När har Apple varit duktiga på kvalitet? ^^ De är ett designföretag. De gör snygga saker, och snygga gränssnitt.
iPad & iPhones syns i många TV-serier & filmer. Men ungefär var 30e statusuppdatering på min facebook-wall är från någon ledsen kompis vars iPhone har pajat.
To each their own. Jag håller mig till Android på mobilen, och skriver denna kommentaren från en macbook. Och när det kommer till plattor väntar jag nog tills ZTE kommer ut med någon billig variant – för mina behov är dagens tablets inte i närheten av att kunna ersätta min dator.

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Inte bara bleeding på de nya paddorna.
Min svåger köppte iPad2 32Gb (svart) på mediamarkt i Lund i fredags, han lämna tillbaka den dagen därpå då det var 2 pixlar som var kaputt ( mitt i skärmen).
Det märkliga är att apple har en policy som säger att det får vara upp till 3 utan att de behöver byta ut den o då spelar det ingen roll vart på skärmen de finns…