Small preview image

Iomega har lanserat två nya portabla hårddiskar som båda har fokus inställt på säkerhet. Iomega eGo Encrypt satsar på hårdvarubaserad kryptering och stryktålighet medan syskonet eGo BlackBelt satsar mer på enbart fysisk säkerhet med tekniken Drop Guard Xtreme. Iomega eGo Encrypt har en lagringskapacitet på 320GB och datan kan skyddas för utomstående med hjälp av dess 128-bit AES teknik. Genom en ett gummibaserat skyddsband är hårddisken även skyddad för stötar och fall, något eGo BlackBelt satsar helhjärtat på. Med samma stötskydd är den 250GB rynliga BlackBelt en enklare modell för dem som inte kräver krypteringsskydd.


Läs hela pressmeddelandet nedan; 

Kryptera dina filer med supersäkra portabla hårddisken Iomega eGo Encrypt
– dessutom lanseras den bärbara hårddisken eGo BlackBelt
 
Iomega Corporation – ett EMC-företag och global marknadsledare inom lagring och backup, släpper nu två nya modeller i den prisbelönta serie av portabla hårddiskar – eGo. De två nya eGomodellerna är den säkra eGo Encrypt med hårdvarubaserad kryptering för dubbelt dataskydd och den svarta supertåliga eGo BlackBelt med Iomegas patenterade teknik Drop Guard Xtreme dataskydd.  

– Den portabla hårddisken eGo Encrypt focuserar på företagssäker kryptering för lagring av alla viktiga filer, medan eGo BlackBelt är en stötsäker och svart stilren portabel hårddisk. Två perfekta julklappar för alla med många viktiga filer och en smak för det extraordinära, säger Peter Wharton, marknadschef, Iomega Corporation. 

Iomega eGo Encrypt
Ta tryggt med dig dina allra mest känsliga filer var du än åker med den nya hårdvarubaserade krypteringen, inbyggd i den nya USB-drivna hårddisken Iomega eGo Encrypt. Denna silverfärgade portabla hårddisk på 320GB har samma stilsäkra utförande som övriga produkter inom eGo-serien, med en säkerhetsbonus på en 128-bit Advanced Encryption Standard (AES), perfekt för lagring av känslig företagsinformation eller en samling av musikfiler, videomaterial och bilder.

Full-disk hårdvarukryptering och lösenord betyder att den nya hårddisken eGo Encrypt och alla individuella filer däri alltid är skyddade. Hårdisken inkluderar en förladdad programvara för att hantera lösenordsskyddet med ett användarvänligt gränssnitt. Koppla enkelt upp hårddisken på din laptop eller din stationära dator genom en USB-port och du kan överföra data i USB 2.0 hastighet. För att hålla informationen på hårddisken säker så låser hårddisken sig automatiskt så fort USB-sladden kopplas ur datorn och begär lösenord för nytt tillträde.

Med lagring på 320GB kan hårddisken eGo Encrypt lagra mer än 1,2 miljoner foton, 5 980 timmar musik eller 480 timmar videomaterial.

Utöver krypteringsfunktionen så har eGo Encrypt även Iomegas patenterade Drop Guard Xtreme dataskydd. Med hjälp av det transparenta skyddsbandet Iomega Power Grip skyddas hårddiskens innehåll från fall på upp till 2,10 meter – dubbelt så långt som genomsnittet i branschen.      

Productspecifikationer: http://korta.nu/ego-encrypt

Iomega eGo BlackBelt
Denna svarta portabla hårddisk med dataskydd i högsta klass i en cool svart stil som passar alla som föredrar mörka färger. Dess chassi har utökat skydd med Iomegas dataskydd Dropguard Xtreme genom ett matchande svart skyddsband, Iomega Power Grip, som skyddar mot fall på upp till 2,10 meter.

Hårddisken eGo BlackBelt klarar mycket lagringskapacitet med en 2,5 tums hårddisk på 250GB, som är USB-driven för enkel användning (ingen ytterligare strömförsörjning behövs). Hårddisken eGo BlackBelt kan lagra upp till 1 miljon foton, över 4 625 timmar musik eller 375 timmar videomaterial. 

Backupprogram med eGo hårddiskarna ger användare en komplett lösning
Hårddiskarna Iomega eGo Encrypt och Iomega BlackBelt levereras kompletta med EMC Retrospect Express HD mjukvara för automatisk backup och backup på begäran.
 
Dessutom så får användare av dessa nya eGo-modeller också tillgång till EMC:s Mozy online backup service, som erbjuder extra säkerhet för säker lagring, skydd och tillgång till viktiga filer. MozyHome online backup service förser med 2GB gratis online lagring för att säkerhetskopiera valda mappar eller filer på EMC:s datacenter. 

Kompatibilitet
Iomega eGo Encrypt 320GB USB 2.0 är kompatibel med Microsoft Windows 2000 Professional, Windows XP, och Windows Vista. Den portabla hårddisken Iomega eGo BlackBelt 250GB USB 2.0 är kompatibel med Microsoft Windows 2000 Professional, Windows XP, och Windows Vista, såväl som med Mac OS X 10.1 eller högre. MozyHome mjukvara är tillgänglig för Windows XP och Windows Vista, samt Mac OS X 10.1 eller högre. EMC Retrospect mjukvara är tillgänglig både för Windows och Mac OS operativsystem. 

Pris och tillgänglighet
Den nya portabla hårddisken Iomega eGo BlackBelt 250GB USB 2.0 kommer att finnas i butik i december för 1 400 kronor. Även den nya portabla hårddisken Iomega eGo Encrypt 320GB USB 2.0 kommer att finnas i butik i december för 1 900 kronor. 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid