Small preview image

För dem som tycker det är bökigt med en dator/HTCP i vardagsrummet men trots allt vill ta del av all den digitala underhållning som finns har mängder av tillverkare lanserat såkallade mediehårddiskar som kombinerar en extern hårddisk med uppspelningsegenskaper för ljud och video. Iomega har nu lanserat en ny modell i sitt utbud som ska erbjuda en länk mellan hemmnätverket och hemmabion för dem som vill spela upp högupplösta videomaterial på sin TV. Med upp till 1.0TB lagringkapacitet kan ScreenPlay Pro HD spela upp bland annat 720p och 1080i material, även om vår defenition på full HD är 1080p är det bra specifikationer i en så pass smidig enhet.


Bilder och mer information finns i pressmeddelandet;




Iomega släpper ny mediehårddisk för full HD

Ny multimediehårddisk med Ethernet och trådlös uppkoppling för nedladdning av multimediefiler från hemmanätverket till hemmabiosystemet

Iomega, ett EMC-företag och ledande inom backup och lagring, släpper nu den nya multimediehårddisken Iomega ScreenPlay Pro HD 1.0TB. Mediehårddisken ScreenPlay Pro HD är en bekväm länk mellan hemmanätverket och hemmabion, så att man enkelt kan visa bilder, spela musik och se på film från den bekvämaste platsen i hemmet.  

Nya funktioner i ScreenPlay Pro HD är bland annat:
•    en 10/100 Fast Ethernetuppkoppling för nätverkslagring och mer bekväm tillgång till mediefiler på hemmanätverket
•    trådlös uppkoppling (genom separat USB wifi-dongel)
•    kapacitet upp till 1TB eller 500GB lagringsutrymme
•    stöd för full HD (720p och 1080i)
•    en miljövänlig EnergyStar-certifierad adapter
•    USB 2.0-koppling för tillgång till ytterligare lagringsutrymme från en portabel hårddisk eller ett flashminne
•    stöd för ett ännu större urval av filformat

Iomega ScreenPlay Pro HD levereras med en fjärrkontroll; hårddisken rymmer upp till 4 miljoner foton, 18 500 timmar musik eller 1 500 timmar videomaterial. Detta gör det möjligt för familj och vänner att titta på högupplösta bilder, lyssna på musik och se på film i vardagsrummet utan att behöva en dator. En viktig funktion för många användare är en inbyggd inspelningsfunktion i en set-top-box som gör det möjligt att spela in program och filmer och spara till senare.  

– Med multimediehårddisken Iomega ScreenPlay Pro HD kan konsumenter få ut det mesta av videomaterial, bilder och musik som finns sparat på hemmanätverket, och avnjuta dessa i sina vardagsrum i högsta HD-kvalitet. Nu då produkter inom hemunderhållning har blivit tillgängliga i HD-format så gör ScreenPlay Pro HD det möjligt för konsumenter att få behållning av investeringen i den nya HD-tekniken. Med denna mediehårddisk uppkopplad mot ett hemmabiosystem blir det lika enkelt att bläddra igenom hemmanätverket för att hitta en film som att sätta in en DVD-skiva i en DVD-spelare, säger Loren Bryner, global produktchef på Iomega Corporation.  

Tekniska Specifikationer
ScreenPlay Pro HD bygger på en 500 GB eller 1.0TB 3.5 tums 7200 RPM hårddisk, formaterad med ett NTFS filsystem. Uppkopplingsalternativ för PC-datorer inkluderar 10/100 Ethernet och USB 2.0. Möjligheter till videouppkoppling inkluderar HDMI, komponent och komposit video. Bland alternativen för ljuduppkoppling finns komposit RCA och koaxiala S/PDIF-utgångar. Till produkten ingår kablar för USB, HDMI och komposit video, liksom en fjärrkontroll.

Genom att använda sig av HDMI- eller komponentutgångarna kan användaren välja mellan formaten 480i, 480p, 720p och 1080i. Medieformat som stöds inkluderar MP3, AC3 (Dolby Digital Encoding), DTS, PCM, AAC, WAV, WMA, MPEG-1, MPEG-2 (HL/ML), MPEG-4 (AVI/DiVX 3.11, 4.x, 5.x, 6.x/XViD), mov, iso, vob, mp4, mkv, JPEG, och BMP. Stöd för filformatet H.264 kommer i en firmware-uppgradering under första kvartalet 2009.

Multimediehårddisken Iomega ScreenPlay Pro HD väger bara 980 gram och har måtten 145x76x184 mm. ScreenPlay Pro HD är utvecklad för användning med följande operativsystem för PC: Microsoft Windows XP Home, XP Professional, XP Professional x64 och Windows Vista.  

Tillgänglighet och pris
Iomega ScreenPlay Pro HD USB 2.0 kommer att vara tillgänglig i Sverige i månadsskiftet november/december. Rekommenderat butikspris på 500GB-modellen är 2 500 kr (inkl. moms) och för 1TB-modellen cirka 3 000 kronor (inkl. moms).

Produktspecifikationer:
http://korta.nu/screenplayprohd

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid