Small preview image

Robbie Bach är mannen som ska styra Microsofts Entertainment and Devices Division och det innefattar då både Xbox 360 och Zune. eWeek har nu publicerat en lång och ingående intervju uppdelad på tre delar där de tar upp alltifrån hur Microsoft ser på spelutveckling och hur man ska få Xbox 360 att generera pengar till mjukvarujätten. Bach nämner ett flertal sätt, men säger också att det är fortfarande tid kvar tills man är i det svarta. När man sedan kommer in på Zune kommer givetvis den oundvikliga frågan om Zune någonsin kommer att kunna rucka på iPods dominans och svaret är givetvis ett rungande ja. Det finns helt enkelt så mycket människor som vill lyssna på musik att man inte är det minsta oroliga.



Man kommer sedan in på vikten av ett fungerande community, något som redan byggt upp i och med Live för både Xbox-konsolerna och sina Zune, och kommer att fortsätta bygga på.


När man sedan kommer in på situationen på TV-spelsmarknaden fokuseras det mest kring Wii och hur Nintendo blivit ett riktigt orosmoment för Xbox 360. Även om han hyllar enkelheten och den intuitiva kontrollen så ser han inte Wii som något direkt hot mot Xbox 360 eftersom de är så olika. Det är helt enkelt väldigt olika kundkretsar, medan PlayStation 3 istället riktar sig mot i stort sett exakt samma kundkrets. PS3 har dock andra problem som gör den till ett mindre hot i nuläget, enligt Bach.


Det finns mycket intressant att läsa i den långa intervju som eWeek publicerat.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments