Intervju: Netgear om 25 Gbps Wifi och 2.5/5/10GbE för konsumenter

Netgear visar även upp nya Nighthawk X10 och Wifi-systemet Orbi

1

Netgear lanserar nya routerlösningarna Nighthawk X10 och Orbi men berättar även mer om framtidens nätverksteknik med 25 Gbps Wifi och 10 GbE för konsumenter.

Netgear lanserar flera nya nätverksprodukter lagom till avrundningen av 2016. Under ett event i Stockholm presenterade företaget flera av sina nya lösningar med ganska olika fokusområde. Bland annat monsterroutern Nighthawk X10 med stöd för 60 GHz 802.11ad Wifi samt 10 gigabit ethernet. En router som onekligen står ut vid sidan av nykomlingen Orbi. Det senare är vad Netgear vill kalla ett ”Wifi-system” med både router och en dedikerad satellit i samma paket. Orbi satsar i motsats till Nighthawk på stilren design, enkel konfiguration och maximal räckvidd. Detta genom att routern kan kopplas samman med flera separata satellitenheter för att öka räckvidden i hemmet.

Netgear Orbi
Netgear Orbi

Under landeringseventet passade vi på att rycka tag i Netgears produktspecialist Lionel Paris. I intervjun kikade vi närmare på Netgears nya produkter med speciellt fokus på 60 GHz wifi med 802.11ad-standarden samt företagets nya satsning på mer stilrena Wifi-produkter.

25 Gbps över Wifi med 802.11ax-standarden

Vi avhandlade även framtidens trådlösa och trådade nätverk. 802.11ax-standarden som ska nå ofattbara 25 Gbps i trådlös nätverkshastighet över 5 GHz-bandet. Samt de efterlängtade uppgraderingarna till dagens 1 gigabit ethernet, 2.5 resp. 5 gigabit ethernet. Hastigheter som ska vara möjliga att nå med dagens nätverkskablar och som bara ligger ett år in i framtiden.

Se hela videointervjun för att höra mer om Netgears nya nätverksprodukter och syn på framtidens nätverksteknik.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
pege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63

Ser fram emot 2.5 resp & 5 gigabit över Ethernet kablar, över 25 Gbps i trådlös nätverkshastighet på 5 GHz-bandet. För som det är idag finns det inte många klienter/adapters som ens stöder dagens snabbaste wifi hastighet som finns nu.