Intervju med svenske överklockningsprofilen Tobias “Rauf” Bergström

Core i7-6950X pressades till över 5,3 gigahertz

0

Svenske överklockningsprofilen “Rauf” gjorde avtryck i HWbot World Tour 2016 under Computex 2016 med starka kvalvinster och redaktionen på plats passade på att ta Tobias på pulsen.

På Computex var det inte bara produktlanseringar och tillverkare som stod i fokus. Även flera överklockningspersonligheter fick chansen att glänsa i tävlingen HWbot World Tour 2016. En av dessa var svenske överklockaren Tobias “Rauf” Bergström som imponerade genom att ta hem första kvalsegern och trots en direktkvalificering till huvudfinalen även lyckades knipa fler fina kvalplaceringar.

10-kärniga Core i7-6950X pressas till 5,3 gigahertz

Tobias framfart fick dock ett bitterljuvt slut där personliga åtagande på hemmaplan tvingade honom att resa hem redan innan finalen och den slutgiltiga upplösningen av tävlingen. NordicHardware fick dock tag på Tobias timmarna innan avfärd och fick veta mer om både hans syn på dagens överklockningscommunity samt hur några av världens bästa överklockare lyckats tämja de 10-processorkärnor som huseras i Intels nya flaggskepp Core i7-6950X. En processor som man med flytande kväve lyckades pressa till över 5,3 gigahertz i klockfrekvens.

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid