Det kommer kanske inte som en chock men Microsoft har nu valt att under nästa år låta sin trofasta webbläsare Internet Explorer dra sig tillbaka efter mer än 25 års tjänstgöring.

Internet Explorer var den absolut största webbläsaren i världen en gång i tiden. Detta var dock långt innan Google Chrome styrde marknaden med järnhand. Webbläsaren har dock under flera år tappat popularitet och ersattes till slut av Windows Edge. Trots att även Edge har genomgått flera stora uppdateringar och även det migrerat över till Chromium har Explorer levt kvar i skuggorna.

Inom en snar framtid kommer det att bli ändring på detta. Microsoft har nu bekräftat att den senaste upplagan av Internet Explorer som lanserades snart kommer att gå i pension. Från och med den 15 juni år 2022 kommer Internet Explorer officiellt ha gått i graven.

Det finns dock fortfarande användare av den gamla webbläsaren. Det finns även en rad applikationer som är byggda för just Internet Explorer. För att förhindra potentiella problem för användare som tvingas byta till en annan webbläsaren om man vill ha så säkert webbsurfarskydd som möjligt kommer det dock en lösning. Microsoft har bekräftat att Edge kommer att få ett kompatibilitetsläge för just Internet Explorer. Detta kommer förhoppningsvis leda till att personer som baserar sitt arbetsflöde när det kommer till användning på Explorer inte kommer att ha några större problem att fortsätta.

Denna förändring kommer däremot inte att påverka Windows 10 Long-Term Servicing-kanalen som används för enheter som förblir desamma över en längre tid. Microsoft kommer inte heller att pensionera server-applikationer för Internet Explorer 11 eller MSHTML-motorn.

Lite mer än 13 månader är då vad den webbläsare som varit en del av väldigt många människors vardag i över 25 år har kvar. Microsoft uppmanar vardagsanvändare som fortfarande använder den föråldrade webbläsaren att byta över till Edge. Detta för att se till så att man är så uppdaterat och skyddad som möjligt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid