Microsoft har nu släppt den första publika betaversionen av webbläsaren Internet Explorer 9. Med en drös nya funktioner som stöd för HTML5, GPU-accelerering och ett nytt renare användargränssnitt hoppas Microsoft vända den negativa trend man sett under flera år på webbläsarmarknaden.

En betaversion av Internet Explorer 9 finns från och med idag att ladda ner för vanlig användare och även om utvecklingen av webbläsaren inte är färdig anser Microsoft att man kommit så pass långt att vanliga användare kan få ta del av den nya applikationen.

Microsoft har som tidigare nämnt gjort en hel del förändringar med sin webbläsare sedan den nuvarande IE 8.0. Bland annat har man byggt version 9 av Internet Explorer på en ny JavaScript-motor som kallas Chakra. En motor som ska ge bättre prestanda och bland annat bjuder på stöd för HTML5 och hårdvaruaccelerering med hjälp av din dators grafikkrets.

ie9
Internet Explorer 9 har precis som Firefox 4.0 Beta 5 vissa problem med hårdvaruaccelererade teckensnitt, något som syns i vår huvudmeny.

Det nya gränssnittet är slimmat för att bättre utnyttja skärmens upplösning och bjuder på ett nytt fliksystem, ett kombinerat adress- och sökfält samt funktionalitet för att starta favorithemsidor direkt utan att behöva starta webbläsaren.

Microsoft tillhandahåller sin Internet Explorer 9 beta för alla Windows 7-användare. Nerladdning av webbläsaren sker på Microsofts hemsida.

Annons

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
ilg@ddhymerfackamatoSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ilg@dd
Medlem

Någon som hunnit testa?? Är väl bara på Engelska än så länge?
Lär väl knappast funka mot handelsbankens hemsida..

McKinley
Medlem
McKinley

Wow, webläsaren känns riktigt fräsch faktiskt och ja den svenska versionen finns att tillgå på deras hemsida. För en gångs skull känns det verkligen som man utnyttjar full HD i sin skärm när man surfar.

ilg@dd
Medlem

Då skall det förstås testas.
🙂

Medlem
Marre

Funkar fint. Går att komma in på Swedbank med egen kod. Hur det står till med andra banker eller med dos-login. Återstår att se.

klaus
Medlem
klaus

funka absulut inte hos mej..Mvh…….Klaus

flopper
Medlem

föredrar firerfox beta 4 dock.

ilg@dd
Medlem

Var lite problematiskt direkt vid första starten, men det berodde tydligen på den förinstallerade startsidan via ikonen nere i snabbstartsfältet.. När den byttes ut mot en genväg till den i IE-mappen under C: så funkade det great på dom sidor jag kollat, sånär som på min egen blogg på dom sidor det ligger filmsnuttar…
Har dock inte hunnit surfa så väldsamt mycket med den ännu eftersom alla favoriter ligger kvar i FF..

Svensken
Medlem
Svensken

Dom försöker också gå efter Opera/Chromes utseende. Lite tråkigt när alla liknar varandra men detta gränsnittet är också väldigt praktiskt. Får testa det på Windows 7 burken sen sitter vid Ubuntu nu.

ilg@dd
Medlem

Testat på handelsbankens sida, och där funkar det inte när man anvender en sån där dosa för att logga in..
🙁

fackamato
Medlem

Här på jobbdatorn (Vista SP2, Radeon HD4200, Athlon X2 B24) så finns det en del buggar.

Bl.a. så skrollar den sämsta sidan på Internet (Aftonbladet) väldigt långsamt och hackigt, medans det flyter på i Google Chrome.

En annan sak är att X, fönster & minimera-knapparna inte fungerar, det fungerar ej heller att dra i titelbaren på ”fönstrade” IE9. Skumt!

hymer
Medlem
hymer

Vad menar ni när ni säger att den funkar mot swedbank osv?

ilg@dd
Medlem

Hmm, hackar som faen på ”fuldans” märkte jag..
http://fuldans.se/?v=ybotgujxmh

Medlem
Marre

[quote name=”hymer”]Vad menar ni när ni säger att den funkar mot swedbank osv?[/quote]

Att det går att logga in. Eller slippa få texten där det står att ”denna browser rekommenderas ej” vid inloggning.

IE9 beta funkar i varje fall mot swedbank. Kod & dosa.