I år kommer Intel storsatsa på sin nya 14-nanometersteknik, först med nya Broadwell-processorer till sommaren och sedan med den purfärska arkitekturen Skylake till hösten. Redan nu tycks dock den kommande flaggskeppsprocessorn, i7-6700K, ha dykt upp i tidiga prestandatester.

Medan Broadwell, som kommer till stationära datorer redan i sommar, främst är en mer energisnål variant av den existerande Haswell-arkitekturen så kommer Skylake, som kommer till hösten, bli en ny arkitektur som bland annat kommer ta den nya DDR4-tekniken till konsumentsegmentet och föra med sig nya inbyggda grafikkretsar.

Flaggskeppet i den nya serien förväntas få namnet Core i7-6700K, med en basfrekvens på 4 gigahertz, en turbofrekvens på 4,2 gigahertz och upplåst multiplikator. Nu presenterar den turkiska sidan PC FRM vad som sägs vara tidiga prestandaresultat från den nya processorn, som jämförs bland annat med det nuvarande flaggskeppet Core i7-4790K och entusiastprocessorn Core i7-5820K.

Bland annat får vi se resultat från 3DMark, PCMark 8, Cinebench R15 och en rad olika spel. Prestandamarginalerna varierar, men vi kan ändå se en fördel gentemot i7-4790K i samtliga fall. Processorn levererar exempelvis 1 415 poäng mer i CPU-delen av 3DMark och springer förbi både i7-4790K och i7-5820K med god marginal i PCMark 8.

Resultaten är inte verifierade och så här långt innan en skarp lansering bör vi ta dem med en stor nypa salt. Samtidigt känns de inte helt orimliga i förhållande till de förväntade specifikationerna – vi får helt enkelt vänta lite till och se hur Skylake presterar när vi väl får sätta tänderna i de nya kretsarna.


Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Säg att detta inte är sant. Jag hade verkligen hoppats på mycket mer.
Jag trodde att skylake skulle bli lika banbrytande som sandy bridge, men nu kanske det alltså inte blir succe. Detta releasas alltså från Intel-labbet som tidigare specialiserat sej på ordentligare prestandaboostar. Det är detta dom knåpat på i 4 år, så jag hoppas det finns mycket mer godis att hämta som vi ännu inte fått ta del av.

Undrar just hur 6700K kommer stå sej mot broadwells K-modeller?