Lagom till att Intels senaste fabrik för 10 nanometers tillverkningsteknik började arbeta som planerat kan företagets produktplaner för moderkort ha läckt och pekar mot att inga nya plattformar för HEDT kommer innan nästa sommar som tidigast.

Intel har nu fått igång sin tredje fabrik dedikerad till tillverkning av kretsar baserade på 10 nanometers tillverkningsteknik. Sju år efter dess tänkta startskott. I samma veva har vad som sägs vara Intels produktplaner för moderkort ha läckt ut. Visar det sig att den stämmer kan vi komma att behöva vänta bra länge på att börja fasa ut X299-plattformen.

 

Intel startar upp Fab 42

Fabriken vars byggnation påbörjades år 2011 med planerat slutdatum 2013 står nu redo. Intels 10 nm-utrustade Fab 42 har nu dragit igång sin produktion. Detta är således den tredje fabriken för tillverkningstekniken.

Läs mer hos TechPowerUp.

 

Intels produktplaner för moderkort kan ha läckt

Vad som sägs vara en bild på Intels produktplaner för sina moderkortsplattformar cirkulerar nu på internet. Skulle denna bild visa sig vara äkta kan det dröja ända till andra halvan av nästa år innan vi får se en ny HEDT-plattform från Intel. Bilden visar även hos de kommande Rocket Lake-processorerna ackompanjeras av 500-seriens moderkort som till exempel Z590 och H570.

Läs mer hos Wccftech.

 

Smartphones har fått en ny kostnad. Nu inkluderas en avgift till Copyswede för varje ny smartphone som säljs i Sverige. Avgiften blir 75 kronor för många modeller. Vår systersajt skriver om förklaringen till att smartphones anses användas för privatkopiering i Sverige.

Läs mer hos Surfa.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid