Small preview imageIntel har inte direkt varit allt för omtänksamma mot de konsumenter som var snabba att hoppa på processorgigantens SSD-satsning. Efter att Intel lanserade sin andra generations solid-state-enheter med 34nm teknik har de så kallade G1-enheterna hamnat i skymundan. Intel släppte tidigare i höst en uppgraderad firmware för sina 34nm enheter med bland annat stöd för TRIM, något G1-enheterna fortfarande saknar och förmodligen inte heller kommer att få. Inte av Intel själva i alla fall. Nu sägs Intel planera pensioneringen för sina första generations SSD-enheter redan i augusti nästa år.

Vi vet att Intel kommer släppa nya och uppdaterade versioner av sina 34nm enheter under andra kvartalet 2010 och då kommer man även sluta ta emot ordrar på sina G1-enheter. Målet är att den sista leveransen av Intels 50nm tillverkade solid-state-drives ska ske den 7 augusti.



Intels första generations SSD-enheter


Hur Intel kommer hantera sina G1-kunder fram tills dess, och efter pensioneringen återstår att se. Men då stödet redan varit ganska undermåligt har vi inte allt för stora förhoppningar på att det ska bli bättre. Intels beslut ska påverka alla X25-M och X18-M modeller tillverkade med 50nm teknik.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid