Intel ser ut att fortsätta sin tuffa satsning på processormarknaden. Enligt uppgifter från moderkortstillverkare ska Intel börja skeppa sina nya styrkretsar i 6-serien till partners redan vecka 42, i mitten av oktober månad. Inför en storskalig Sandy Bridge-offensiv i början av 2011.

Intels 6-serie som utvecklas under namnet Cougar Point visade upp sig redan på Computex 2010 i sommar och de flesta moderkortstillverkare är redan väl förberedda på masstillverkning av den nya plattformen.

Skulle informationen som publicerats på DigiTimes stämma borde även processorer ur Sandy Bridge-familjen dyka upp på farstun hos datorbyggare till november, för att sedan skeppas ut på marknaden under december månad.

Den officiella lanseringen av den nya Sugar Bay plattformen för desktopmarknaden väntas ske i början på januari under CES 2011. Sugar Bay som baseras på Intel P67-styrkretsen samt Sandy Bridge-processorer med fyra kärnor och integrerad grafikdel riktar sig mot mellanklassmarknaden.

intel.sandy.road

Waimea Bay är namnet på Intels prestandaplattform som ersätter Tylersberg och LGA 1366 plattformen. Intels Patsburg styrkrets paras här med en Sandy Bridge-E processor vars integrerade minneskontroller stödjer DDR3-minne med en hastighet på upp till 2 666 MHz.

På det stora hela verkar Intel vara på rätt väg med sin Sandy Bridge-arkitektur och konsumentförsäljningen väntas ta fart ordentligt direkt i början på nästa år.

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
LaglordenNetocratAnton KarmehedSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Så med andra ord lanserar Intel sitt nya före AMD. Hoppas inte Liano blir allt för sen bara…..

Medlem
Calle2003

Men Waimea Bay lanseras inte förrän Q3 2011 enligt http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge_%28microarchitecture%29#Variants

David.Sed
Medlem
David.Sed

Börjar spara från slutet av september, så jag kan köpa mig cpu och moderkort baserade på Waimea Bay.

Laglorden
Medlem
Laglorden

NIce, om det nu stämmer, litar inte riktigt på Digitimes.

Nya styrkretsar med SATA 6bps (och USB), sen slår jag till… tror jag om det inte kommer nåt nytt vänta på 😉