Small preview image

Intel har bara för någon vecka sedan lanserat sina senaste tillskott i 5-serien av styrkretsar där H55, H57 och Q57 anlände tillsammans med de första 32 nanometer processorerna. Nu har det dykt upp information om vad som sägs vara Intels 6-serie av styrkretsar där det bland annat pratas om en uppdatering av Tylersburg, Intel X58, men även nästa generations mellanklassstyrkretsar med Intel P65 i spetsen. Men mest intressant är trots allt Intel X68 som sägs dyka upp redan i andra kvartalet, något våra källor säger är högst otroligt.



Intel X68 skulle ge Intels entusiastbaserade LGA 1366 processorer en stabilare grund att stå på med bland annat stöd för nästa generations DMI-buss och även de nya lagringsformaten SATA 6Gbps samt USB 3.0. Men då Intel tidigare indikerat en lansering av dessa tekniker under 2011 samt att ingen av våra källor har några indikationer på en så pass snar styrkretslansering skulle vi inte tro att X68 kommer så tidigt som andra kvartalet, på sin höjd någon gång under fjärde kvartalet om styrkretsen ens blir verklighet i den form det nu ryktas.



Bildkälla: ASCII


Intels 6-serie med P65, H65 och Q65 sägs introduceras under första kvartalet 2011 och med motsvarande förbättringar och detta låter inte helt otroligt då vi med största säkerhet ser en uppdatering av både processorer och styrkretsar från Intel tills dess. Men det kan hända mycket med Intels planer tills dess.


Även om Intel säkerligen börjat jobba på sin 6-serie av styrkretsar ska vi nog inte vänta oss några produkter i andra kvartalet, om ens under 2010. En uppdatering till Intel X58 som lanserades i slutet av 2008 hade givetvis varit välkommet men frågan är om Intel finner det ekonomiskt försvarbart i dagsläget.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid