Small preview image

Vi väntar fortfarande på att Intel ska lansera sina första 32nm tillverkade processorer på marknaden. Men med rätt kontakter och en adress som ligger runt hörnet om de flesta kretstillverkarfabriker går det redan idag att få tag på testexemplar av Intels 32nm processorer. Den välkände överklockaren Coolaler har tidigare visat att han haft besök av Intels 32nm Clarkdale-processorer men nu har han på allvar börjat testa sina överklockningskunskaper på de nya processorerna.En 3.06GHz modell av Clarkdale har Coolaler lyckats överklocka till 4GHz. Vilket i sig inte låter så mycket, men då ska det poängteras att processorn matades med en spänning på blott 0.832V. Vilket är extremt lågt jämfört med dagens 45nm processorer som jobbar med spänningar en bit över 1.0V i sina originalhastigheter.


Clarkdale processorn har dubbla processorkärnor som med HyperThreading stöd kan hantera fyra trådar samtidigt. Varje kärna är utrustad med 256KB L2 cache vardera och processorn har även en delad L3 cache på 4MB.


Överklockningen har utförts med en vanlig luftkylare, Tower120, vilket gör bedriften än mer imponerande. Utan tvekan ser vi fram emot att se hur butiksexemplar av Intels nya processorer kan prestera.

Källa: Coolaler.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid