Intel verkar stöta på problem efter problem med övergången till 10-nanometer då företaget nu försenat Cannon Lake till slutet av 2018.

Cannon Lake på 10-nanometer som från början var tänkt att lanseras i mitten av 2017 har nu blivit försenat en tredje gång. Nu rapporterar Digitimes att det nya lanseringsfönstret för Intels kommande processorer är i slutet av 2018.

Den första gången som processorfamiljen blev försenad så var det från det ursprungliga lanseringsfönstret till någon gång i slutet av 2017 eller början av 2018. Detta blev sedan ändrat till mitten av nästa år och nu hävdar Digitimes källor att det är slutet av 2018 som gäller.

Detta innebär att Intel blir kvar på 14-nanometer som först introducerades med Broadwell under 2014. Ett resultat av detta, enligt Digitimes, är att flera av Intels partners har börjat överväga att inte investera i Cannon Lake alls och vänta på processorfamiljen kallad Ice Lake istället, som förväntas lanseras inte långt efter att Cannon Lake nu planeras att lanseras.

Resterande industrispelare kommer ikapp

Intel har ofta ansetts vara i den absoluta spjutspetsen när det kommer till tillverkningstekniker, dock ger denna försening resten av de stora aktörerna tid att komma ikapp.

Utöver Intel så är dessa stora aktörer TSMC, Samsung och Globalfoundries, alla tre har tillverkningstekniker på 10-nanometer eller bättre planerade att vara redo till 2019.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid