Det sägs att trender går i cykler, och det påståendet stärks när 80-talet verkar återvända i full kraft när Intellivision avtäcker planer på att återvända till konsolmarknaden.

Under det senaste året har det varit en hel del skriverier om Atari och deras nya spelkonsol Atari VCS. Det verkar som att Ataris gamla rival Intellivision även planerar på att göra en egen comeback till konsolmarknaden.

Intellivision var först ut med en hel del egenskaper i sina konsoler när det väl begav sig. Världens första 16-bitars konsol, först ut med digital distribuering av innehåll och först ut med röstkommandon för spel. Företageta VD Tommy Tallarico nämner till Venture Beat att man siktar på att den nya konsolen även ska vara först i världen med olika funktioner. Dock går han inte in på några detaljer kring vad dessa funktioner kan tänkas vara.

Tallarico påpekar även att den planerade konsolen på grund av finansiella orsaker inte utvecklas för att slåss mot Sony, Nintendo eller Microsoft på konsolmarknaden.

Den nya konsolen kommer även att skilja sig en hel del från Atari VCS som utvecklas som en modern underhållningsenhet. Intellivision behåller istället retro-tänket så gott man kan och istället för 3D-grafik och Netflix-app kommer konsolen att lanseras med en inbyggd emulator och tio nya spel.

Utöver detta har inga specifikationer för systemets hårdvara, eller den estetiska delen avslöjats. Det återstår även att se när denna nya konsol kan tänkas dyka upp på marknaden.

Specifikationerna för Atari VCS listas på Indiegogo

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SteinMarcel Risberg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marcel Risberg
Medlem
Marcel Risberg

Ha! 🙂 En sån där (Intellivision) har jag spelat en massa timmar på under sommarloven, landstället på Rindö, med kompisarna, på 80-talet. Tjena vilken tillbakablick jag fick. Tack.

G.a.S
Medlem
G.a.S

Jag har kvar min i källaren. Tripple action var favoritspelet (flygplanen). Bytte bort mitt vectrex mot detta med färgbild. Köpte ett vectrex för 10 år sedan så nu har jag alla mina gamla konsoller. Vectrex står redo för spel och minecraft spelas ibland…