Tidigare i år stod det klart att Intellivision förbereder sig för att återvända till marknaden för spelkonsoler och nu har konsolen ”Amico” officiellt avtäckts.

Nästan 40 år efter lanseringen av den klassiska spelkonsolen Intellivision är det dags igen. Originalkonsolen lanserades under företaget Mattels flagg år 1979 och divisionen som stod för utvecklingen av konsolen har sedan blivit ett självstående företag. Tidigare i år framkom det att Intellivision vill ge sig in på konsolmarknaden igen och nu har deras kommande spelkonsol officiellt visats upp.

Amico kommer att hålla kvar vid Intellivisions klassiska tvådimensionella spelstil. Däremot har konsolen enligt företaget utvecklats för att kunna platsa på dagens marknad.

Konsolen ska komma utrustad med en ”högteknologisk grafikmotor för 2D”, bildutgång i form av HDMI samt både USB-anslutningar och trådlösa lösningar i form av Wifi och Bluetooth. Handkontrollerna kommer med en 5,5 tum stor touchskärm, en styrbricka och sidoknappar som enligt Intellivision ska ha en ”taktil känsla”. Kontrollerna kommer även med inbyggt gyroskop, accelerometer, högtalare och mikrofon. Dessa ansluts till konsolen vie Bluetooth och laddas med hjälp av trådlös Qi-laddning.

Sett till mjukvaran kommer alla spel på konsolen att passa alla åldrar. De speltitlar som lanseras till konsolen kommer således att bära ESRB-klassificeringen ”E” eller ”E10+”. Samtliga speltitlar kommer även att vara konsolexklusiva till Amico.

Konsolen kommer att komma utrustad med flera inbyggda klassiska Intellivision-spel samt över 20 spel som består av omgjorde klassiska speltitlar eller helt nya skapelser. Klassiska speltitlar från både Atari och Imagic kommer att omarbetas just för den kommande spelkonsolen.

Den som vill öka sitt spelbibliotek får ladda ner nya spel via Intellivisions onlinebutik. Däremot framgår det inte exakt hur mycket lagringsutrymme den kommande konsolen kommer utrustad med. Eller hur mycket utrymme en genomsnittlig speltitel kan tänkas ta upp.

Intellivisions Amico-video som kan ses lite längre upp i artikeln påpekar även att inget nedladdningsbart innehåll (DLC) kommer att lanseras för konsolen spels. Det kommer inte heller att finnas några mikrotransaktioner i spelen.

Intellivision har satt lanseringsdatumet för Amico till den 10 oktober år 2020. Prislappen kommer att ligga mellan 149 och 179 dollar. Vilket motsvarar mellan drygt 1 300 och 1 600 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Göran Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
G.a.S
Medlem
G.a.S

Jag har mitt gamla i källaren. Jag bytte till mig det när jag var yngre mot mitt vectrex men som tur är köpte jag tillbaka ett fungerande för ett par år sedan. Jag tror jag fortfarande är mästare i spelet tripple action.

Att jag bytte var för att vectrex saknade färg men i sinsitur var det första lanserade med 3d grafik (vektorgrafik)