Small preview image

Inte har fått en hel del gliringar från AMD angående deras nuvarande quad-core arkitektur. AMD har påpekat det faktum att Intel i princip tagit två Conroe-kärnor och slängt in i på samma processor, vilket inte är speciellt långt ifrån sanningen. AMD har som bekant en ”äkta” fyrkärnig arkitektur i sin Barcelona-processor där alla fyra kärnor huseras inom samma krets. Att Intels nuvarande fyrkärniga arkitektur bara är en mellanlandning fram tills dess att man tar fram en dedikerad arkitektur med fyra kärnor är det ingen som misstrott. Men frågan har varit när denna ”äkta” fyrkärniga arkitektur skulle dyka upp. Nu har man på HKEPC fått tag på lite information om Yorkfield som ser ut att vara utvecklingsnamnet för denna arkitektur.



Yorkfield kommer att använda sig av en delad L2-cache precis som sitt dubbelkärniga syskon Conroe vilket betyder att man inte får problem med bandbreddsbegränsningar inom själva kretsen, vilket kan bli fallet när man använder sig av två seperata dubbelkärniga kretsar som i Kentsfield.


Yorkfield kommer använda sig av en 1333MHz processorbuss, DDR3-1333/DDR2-800 minne och ett dubbelt PCI Express 2.0 gränssnitt. Lanseringsdatum är ännu oklart men förmodligen kommer vi få se Yorkfield på marknaden under andra halvåret 2007.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments