Hand i hand med Xe-arkitekturen och Arc Alchemist-grafikkorten kommer Intel även med XeSS som är deras egna uppskalningsteknik. Nu har Intel gett oss lite smakprov på denna teknik implementerad i speltitlarna Hitman 3 och The Riftbreaker.

Intels teknik Xe Super Sampling (XeSS) är ett slags svar på AMD:s FSR och Nvidias DLSS. Denna teknik kommer att bli tillgänglig omkring samma tid som Intels Arc Alchemist-grafikkort. Trots detta kommer den dock vara hårdvaruagnostisk vilket innebär att den även fungerar tillsammans med grafikkort från AMD och Nvidia.

I samband med Intels InnovatiON 2021-event tog det blå laget tillfället i akt och visade upp några smakprov på den kommande tekniken.

När det kommer till speltiteln Hitman 3 finns det inget stöd hos spelmotorn Glacier för tekniker som AMD FSR och Nvidia DLSS. Således finns det inga direkta jämförelser mellan dessa och Intels teknik. Istället visare man upp jämförelser av detaljnivå mellan 1 080p och 4K med XeSS aktiverat.

En identisk jämförelse gjordes i speltiteln The Riftbreaker där Intel ännu en gång valde att jämföra 1 080p-upplösning mot 4K med XeSS. Något som förhoppningsvis innebär att Intel är säkra på att deras kommande produkter kan spela i 4K-upplösning om XeSS används tillsammans med den höga upplösningen.

Tyvärr finns inspelningen av Intels event i skrivande stund endast tillgänglig med 1 080p som högsta upplösning. Således blir det svårt att ordentliga urskilja skillnaderna det blå laget menar att sin teknik för uppskalning ska kunna erbjuda. Förhoppningsvis blir videon tillgänglig i 4K-upplösning inom kort. Alternativt att Intel visar upp fler smakprov på sin kommande teknik man talar så gott om.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid