Intel rapporteras förbereda en uppsättning processorer som går under namnet Xeon Gold. Dessa ska utmana Ryzen R7 1800X i arbetsstationer.

Hack i häl på tidiga tester och den läckta listan på kommande Ryzen-processorer från AMD så kommer Intel med nyheter. Företaget sägs förbereda en uppsättning processorer som ska utmana AMD:s kommande värstingprocessorer i mediarelaterat arbete såsom bild- och videoredigering, mjukvaruutveckling eller 3D-modellering. Men snarare än att kontra AMD med sänkta priser uppges Xeon Gold satsa på ren flertrådsprestanda.

Dessa nya processorer från Intel går under namnet Xeon Gold och ska vara baserade på Skylake-EP-familjen och tillverkas med en processnod på 14 nanometer.

Intel Xeon Gold 6150

Den första processorn ur denna nya serie uppges få namnet Xeon Gold 6150. Den kommer utrustad med 18 processorkärnor och Hyperthreading som ger totalt 36 trådar. Intel ska även ha ökat mängden L2-cache per kärna från 256 kilobyte som använts vid andra Skylake-processorer till 1 megabyte (MB) per kärna.

Processorn sägs landa 24,75 MB L3 cache och köras med en basfrekvens på 2,7 gigahertz (GHz) med en maximal turbofrekvens på 3,7 GHz.

Exakt lanseringsdatum och pris är fortfarande obekräftat, men vi vågar anta att det inte kommer röra sig om en prispressad serie.

Bild: Peellden

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments