Intel har nu lanserat sin kraftfullaste serverinriktade CPU någonsin, Xeon E7-8894 v4. Samtidigt slår processorn rekord som dyrast någonsin i Intel sortiment.

Intel har visat upp en ny flaggskeppsprocessor, anpassad för riktigt tunga serverarbeten. Den nya modellen, som heter Xeon E7-8894 v4, bygger på Broadwell-EX XCC (Extreme Core Count).

Upp till 3 TB RAM per sockel

Som sådan kommer den utrustad med 24 kärnor och totalt 48 trådar, och klarar av i teorin av närmare 3 terabyte RAM per processorsockel.

Processorn har även 60 megabyte L3 Cache och ett TDP-värde på 165 Watt. Klockfrekvenserna ligger på 2,4 Gigahertz (GHz) standardfrekvens och 3,4 GHz turbofrekvens. Detta är en ökning med 200 Megahertz (MHz) på standardfrekvensen från dess föregångare.

Resultatet är den dyraste processorn som Intel någonsin har masstillverkat. Listpriset landar nämligen på strax över 80 000 kronor., eller mer specifikt 8 898 dollar. Det är ett 24 procent högre pris än den näst mest påkostade modellen i samma serie, som skiljer sig främst med en något lägre klockfrekvens.

 

Det här är såklart inte en krets tänkt att användas i en vanlig konsumentdator eller för den delen ens i en arbetsstation. Det främsta ändamålet är kraftfulla servrar och datacenter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments