Har du någon gång känt behov av att ha en server, i en bärbar dator? Eurocom hoppas att du har haft det behovet och att du därför vill trycka in en Intel Xeon E3-processor, 5 terabyte lagringsutrymme och mycket mer i deras nya system. P5 Pro SE är en liten server i en bärbar dator som till och med har en LGA 1150-sockel.

Det finns gott om kraftfulla bärbara datorer på marknaden. Kraftfulla Intel Core i7-processorer och dubbla grafikkort som i vissa fall sägs vara mer kraftfulla än flera dyra stationära grafikkort. Det är dock inte mycket som slår Eurocoms senaste system. P5 Pro SE är en ny modell från företaget som har ett mål: att var tillräckligt kraftfull för att ersätta en server i en nödsituation. Av den anledningen har datorn ganska extrema specifikationer.

Eurocom_P5_Pro_SE_2

1 650 Euro extra för bättre grafik

P5 Pro SE baseras på ett Intel Z97 Express-chipset som erbjuder en LGA 1150-sockel. Detta betyder att datorn har stöd för många moderna processorer från Intel och att användare har möjlighet att välja mellan en lång rad olika processorer när de konfiguerar datorn. Det dyraste och mest kraftfulla alternativet är en Intel Xeon E3-1281 v3-processor klockad till 3,7 gigahertz. Bara processorn gör systemet mer än 500 Euro dyrare än standardkonfigurationen – men ska man ha maximal prestanda, så ska man. Utöver serverprocessorn kan datorn konfigueras med upp till 32 gigabyte DDR3-minne, upp till 5 terabyte lagringsutrymme baserat på två roterande hårddiskar och två M.2 SSD-enheter. För grafik kan datorn använda flera olika grafikkort där Nvidias Quadro K5100M är det dyraste alternativet och gör att systemet kostar mer än 1 650 Euro extra.

Ladda med 330 watt

Eurocoms extrema system drivs av ett batteri som sägs kunna driva de mindre krävande konfigurationerna i upp till två timmar. Efter det krävs laddaren som säljs i två kapaciteter: 230 och 330 watt. Det totala priset för den mest extrema datorn slutar över 7 000 Euro, och vikten långt över tre kilogram, men användare med lite lägre krav kan vara glada över att det ”bara” behövs knappt 1 400 Euro för den billigaste varianten.

Källa: Eurocom

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid