Enligt en Intel-anställd kan företagets grafikkort menat för gaming kallat Xe DG2 vara närmare sin lansering än vi tidigare trott.

Intels grafikarkitektur Xe har ännu inte hittat sig uppåt i prestandasegmenten för konsumenter. Det är dock sedan tidigare känt att företaget förväntas lansera ”Xe HPG”-baserade enheten DG2 någon gång i år. Exakt när detta kommer att ske är fortfarande något oklart men enligt ett Twitter-inlägg av Intels Pete Brubaker kan lanseringen vara nära.

Brubaker tog till Twitter för att dela en jobbannons som kallar efter ingenjörer för att arbeta med Intels relationer till spelutvecklare. Delen av Intel som arbetar med att kommunicera med spelutvecklare för att optimera sina spelmotorer och speltitlar för att nå bästa kompatibilitet med Intels grafikkort.

Brubakers tweet nämner att DG2 är ”precis runt hörnet” och att det snart ”kommer att bli spännande”. Något som kan indikera på att lanseringen av grafikkortet kommer att ske tidigare än vi tidigare trott.

Exakt vad enheten kommer att bjuda på är även det fortsatt oklart. Det har ryktats om upp till 512 exekveringsenheter (EUs) vilket resulterar i totalt 4 096 shaders. Detta tillsammans med upp till 16 GB GDDR6-minne över en 256-bit bred minnesbuss. Något som skulle innebära att DG2 är ett rejält kliv uppåt jämfört med DG1 som mer eller mindre är en integrerad grafikkrets i grafikkortsform.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid